Şi-a luat bilete pentru China să scape de campania electorală

Ion Iordache, fostul primar de la Turceni, nu pare prea încântat de ofertele partidelor mici, care îl susţin pentru o eventuală candidatură. Ba mai mult, spune că în perioada campaniei electorale şi-a programat concediul în China, procurându-şi chiar şi biletele. Vizavi de propunerea lui Nicolae Daviţoiu de a candida primul pe lista de Senat, Iordache îi cere primul loc pe lista de deputaţi, spunând că nu vrea să favorizeze un mandat pentru Gheorghe Daviţoiu, fratele liderului PMP Gorj.

Rep.: Liderii PMP Gorj ai vorbit despre o candidatura a dumneavoastră, chiar în prezenţa celor de la centru. Aţi purtat discuţii în acest sens?
I.I.: Nu am discutat nimic serios cu nimeni privind o eventuală candidatură din partea PMP. Mi-au propus nişte oameni de la PMP să ne întâlnim să purtăm o discuţie, dar deocamdată nu ne-am întâlnit.

Rep.: Domnul Daviţoiu a spus că vă oferă primul loc pe lista de Senat. Dumnealui spunea că dacă obţineţi 15% veţi lua, cu siguranţă, mandatul de senator. Ce părere aveţi?
I.I.: Nu mă interesează. Aşa zice dumnealui, dar eu sunt convins că urmăreşte altceva cu treaba asta. Urmăreşte să-l scoată pe primul de la Deputaţi, pe fratele dumnealui. Dacă-mi făcea vreo ofertă cu locul I la Deputaţi, mai discutam, altfel nu mă interesează.

Rep.: Am înţeles că aţi mai primit oferte şi de la alte partide. Care sunt acelea?
I.I.: Am primit oferte de la toate partidele mici, mai ales că se vorbeşte atât de mult că Iordache ar avea un capital electoral. Şi atunci e normal ca toată lumea să vrea să fiu şi eu acolo. Sincer, vă spun că nu sunt atât de dornic de a candida, dar îi respect pe oamenii care au încredere în mine. Vreau să vă mai spun că, în acest moment, în perioada de campanie electorală, am programat concediul în China. Dacă mă implic în această campanie va trebui să-mi anulez concediul, deşi am plătit şi biletele.

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: