Condescu nu-l mai susţine pe Mircea Sandu

Marin Condescu şi-a anunţat recent retragerea sprijinului acordat până acum lui Mircea Sandu după ce preşedintele FRF nu a realizat restructurarea FRF pe care a promis-o la alegeri. Suspendat şi amendat de comisiile federale şi ale Ligii Profesioniste şeful celor de la Pandurii a declarat clar că nu-l va mai susţine pe actualul preşedinte al federaţiei. Mircea Sandu a intrat în dizgraţia preşedintelui de la Pandurii după ce comisiile au discutat săptămâna trecută o suspendare de 12 luni şi o amendă de 300 000 de lei împotriva oficialului de la Pandurii. 
Marin Condescu e convins că Mircea Sandu va pierde fotoliul de preşedinte al FRF la alegerile din 2010. Penalizat acum de comisii cu 70.000 de euro amendă, plus 12 luni de suspendare, preşedintele pandurilor e supărat pe şeful federaţiei, acesta declarând într-un interviu acordat pentru cotidianul Adevărul că nu-l va mai susţine pe Mircea Sandu pentru conducerea federaţiei. Marin Condescu a pus acum tunurile pe Mircea Sandu după ce, în 2005, l-a ajutat să câştige alegerile pentru şefia federaţiei. În calitatea sa de preşedinte al Sindicatelor Miniere din Oltenia, a direcţionat spre actualul preşedinte al FRF voturile a peste 50 de echipe care sunt susţinute financiar de sindicalişti! Astfel, Sandu a reuşit să-l învingă pe Gică Popescu, scorul fiind 187 – 102. 

Reporter: De ce aţi atacat comisiile, ce anume v-a nemulţumit?
Marin Condescu: Pentru că după ultima Adunare Generală, statutul Federaţiei Române de Fotbal a suferit modificări. Noul statut însă n-a fost aprobat de Tribunalul Bucureşti, întrucât conţine articole care nu sunt în conformitate cu Constituţia României! În consecinţă, toate deciziile luate de comisii şi de Comitetul Executiv, inclusiv retrogradarea clubului FC Argeş, sunt nule. N-au o bază legală!
Rep.: Totuşi, comisiile sunt acum la Ligă, dar ¬l-aţi atacat în ultima perioadă pe şeful federaţiei. De ce?
M.C.: Pentru că tot ce ni se întâmplă în „cazul Ilie Iordache” e din cauza lui Mircea Sandu! Iniţial, Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a dat dreptate clubului Pandurii în acest caz. Apoi însă a intervenit Comitetul Executiv, care a anulat decizia CSL şi a hotărât să plătim un milion de euro celor de la Dinamo.
Rep.: Şi cum e implicat Mircea Sandu în povestea asta?
M.C.: Documentul care spune că Pandurii Târgu Jiu trebuie să dea un milion de euro clubului Dinamo e semnat de Mircea Sandu. Am martori însă că niciodată nu s-a discutat „Cazul Ilie Iordache” în Comitetul Executiv. Dumitru Costin, care e membru acolo, o să depună mărturie în acest sens. Mircea Sandu a luat de unul singur această decizie şi a atribuit-o Comitetului Executiv. Şi ştiţi ce e culmea? Comitetul Executiv nici nu poate schimba o decizie dată de comisii! Deci, Mircea Sandu a făcut un abuz şi a încălcat şi regulamentul! 
Rep.: Şi totuşi, de ce ar face Sandu tot ce spuneţi?
M.C.: Simplu. Miza e un milion de euro.
Rep.: Suma pe care trebuie să o plătiţi când?
M.C.: Niciodată! Eu m-am adresat instanţelor civile şi am avut câştig de cauză. Dinamo nu va vedea niciun cent din această sumă. 
Rep.: Şi dacă aţi câştigat la civil, de ce vă mai agitaţi?
M.C.: Pentru că Mircea Sandu ne-a ameninţat că vom fi dezafiliaţi întrucât ne-am adresat instanţelor civile. E o ameninţare tipică pentru conducerea stalinistă care a fost instaurată de Sandu, la FRF, şi de Dragomir la LPF.
Rep.: Surprinde tot ce spuneţi acum, fiindcă la alegerile FRF din 2005 aţi fost un aliat al lui Mircea Sandu...
M.C.: Şi acum îmi pare rău! Atunci am crezut că acest om a învăţat din greşelile pe care le-a comis în trecut, dar uite că n-a fost aşa.
Rep.: Şi credeţi că, la următoarele alegeri, Sandu va fi reales în fruntea FRF?
M.C.: Cu siguranţă, nu! Pentru că şi-a arătat toate feţele. Eu nu mai merg pe mâna acestui individ şi jumătate din membrii Comitetului Executiv nu-l mai vor. FRF trebuie să se restructureze, dacă vrem un fotbal sănătos. 

Sandu a recunoscut că a intervenit în cazul Iordache 

Sandu nu e îngrijorat de ameninţările şefului Pandurilor şi a recunoscut chiar pentru „Adevărul” că a intervenit să i se dea cartea verde lui Ilie Iordache: „Eu doar o dată am intervenit în «cazul Ilie Iordache» şi i-am spus lui Ionuţ Lupescu să elibereze cartea verde a jucătorului pentru federaţia din Grecia, fiindcă băiatul s-a transferat la AEK Atena”, a spus Mircea Sandu. Întrebat dacă Pandurii riscă sancţiuni întrucât s-a adresat instanţelor civile în acest caz preşedintele FRF a răspuns: “Domnul acesta care acum mă atacă trebuia să meargă la TAS, nu la instanţele civile. Tot ce vă pot spune este că vom aplica regulamentul în acest caz”.  

Scandalul a fost stârnit de Iordache 

În iulie 2008, Ilie Iordache a fost transferat definitiv la Pandurii de la Dinamo pentru 500 000 de euro. În contractul semnat de cele două cluburi a fost stipulată o clauză: la următorul transfer al jucătorului „câinii” vor primi 50 la sută din suma încasată de Pandurii, iar în cazul în care Ilie Iordache se va transfera ca fotbalist liber de contract, roş-albii vor fi despăgubiţi de gorjeni cu un milion de euro! La şase luni după ce a ajuns la Pandurii, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal l-a declarat liber de contract pe Ilie Iordache, motivând că jucătorul nu şi-a primit drepturile financiare de la gorjeni. Profitând de noul său statut, Ilie Iordache a semnat cu AEK Atena, iar Comitetul Executiv a decis că Pandurii Târgu Jiu trebuie să plătească despăgubiri către Dinamo. Preşedintele Condescu l-a dat în judecată pe Iordache în instanţă civilă şi a demonstrat că mijlocaşul n-a devenit liber din vina clubului său.

Condescu: „Le spun conducătorilor din fotbalul românesc adevărul!”



Preşedintele Marin Condescu a declarat că suspendarea de 12 luni care i-a fost aplicată recent de comisia de disciplină a fost dictată pentru că a spus adevărul. Oficialul clubului Pandurii a menţionat că în câteva săptămâni va demonstra că tot ce a spus e adevărat: „Le spun conducătorilor din fotbalul românesc adevărul şi nu voi înceta să fac asta oricâtă constrângere vor decide ei să-mi aplice prin intermediul comisiilor. Dar nu cred că va dura mai mult de două sau trei săptămâni de zile şi se va demonstra că am spus adevărul. Nu văd cum vor mai sta în picioare atunci aceste decizii pe care le-au luat la ora actuală. Ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, în spatele uşilor închise, ceea ce se întâmplă la nivel de conducere la FRF şi din păcate şi la LPF, este dincolo de orice imaginaţie. Eu, ca membru cu drepturi depline, nu pot fi sancţionat de ei. Cum ar fi ca eu la sindicate, ca federaţie sindicală, să sancţionez un membru de sindcat al meu care îmi spune că lucrurile nu sunt bune? El vrea să îndrepte lucrurile şi eu să-l sancţionez? Eu am vrut să îndrept lucrurile din interior dar dacă ei cred că prin dispoziţii ale Comitetului Executiv sau sancţiuni de la comisii îmi vor închide gura se înşală.” 




Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: