Condescu şi Becali încearcă să dea şah-mat la LPF

Ultima mutare a clubului Pandurii în disputa cu Liga Profesionistă este una destul de dură şi vizează chiar dizolvarea LPF. Gorjenii au decis să joace la fel de tare ca şi Liga şi au deja de partea lor un aliat puternic, Steaua Bucureşti, dar şi o serie de alte cluburi din provincie nemulţumite de modul în care judecă comisiile ligii. Pandurii cer o Adunare Generală Extraordinară al LPF şi susţin că au deja acordul unor cluburi pentru ca marţi LPF să se întrunească. 

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, a spus că va cere o Adunare Generală Extraordinară a LPF pentru a analiza activitatea comisiilor din cadrul acesteia. Oficialul a precizat că decizia de a plăti acea sumă de un milion de euro către Dinamo a fost dată de un for care nu avea această autoritate, respectivul Comitetul Executiv. „Ilie Iordache a fost declarat liber la intervenţia lui Borcea în Comitetul Executiv. Iordache este singurul jucător, după Hagi, care este declarat jucător liber de Comitetul Executiv şi nu de o comisie. CSL recunoaşte că jucătorul este al nostru. Am depus la Liga Profesionistă o adresă prin care cerem convocarea Adunării Extraordinare a LPF pentru a analiza activitatea Comisiilor de la Ligă", a spus Condescu care se bazează mai ales pe susţinerea lui Gigi Becali în aceste demersuri. Cei doi oficiali vor să supună la vot dizolvarea Ligii Profesioniste şi deja şase cluburi din Liga 1 au semnat convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru a cere dizolvarea Ligii. "Am adunat şase semnături şi am convocat Adunarea, iar marţi vom propune dizolvarea LPF. Comisiile Ligii sunt încă dependente şi trebuie desfiinţate”, a spus Condescu care sâmbătă avea deja acordurile Unirii Urziceni, Universităţii Craiova şi Victoriei Brăneşti. Gigi Becali a fost primul care a semnat convocarea precizând că îi e scârbă de nedreptăţile făcute de aceste comisii.

Dumitru Dragomir spune că a aflat că există un convocator pentru o Adunare Generală la ligă, pentru data de 28 februarie. "Din câte ştiu, e vorba de Steaua!", a fost reacţia şefului LPF, căruia i se pregăteşte cu această ocazie debarcarea. "Am fost sunat de un preşedinte de club din Liga I care m-a întrebat ce-i cu convocatorul pentru luni! Eu nu am convocat nicio Adunare Generală! Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar cred că avocatul Stelei e autorul", a mai spus Dragomir care ştie că Pandurii şi Steaua pot face acest lucru doar dacă au acordul a două treimi dintre membri. Pandurii urmează să facă azi publice şi numele celorlalte cluburi care au aderat la demersul lor dar e posibil ca o parte dintre cele care au semnat deja să se fi răzgândit între timp pentru că nici oamenii ligii nu au stat degeaba şi au început să sune la şefii cluburilor respective.

„Am semnat convocarea Adunării Generale pentru că mi se pare laşitate să nu accepţi o astfel de cerere. Mi-e scârbă de atâtea măgării câte a făcut Liga şi e foarte bine să se dizolve".

Gigi Becali – patron Steaua

"E adevărat că Oţelul este beneficiara acestei situaţii conflictuale. Sunt oameni în comisii ce n-au ce căuta pe-acolo”.

Marius Stan – preşedinte Oţelul

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: