Condescu şi Temelescu, excluşi din USMO şi FNME

Sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie nu au primit deloc bine anunţul de retragere al lui Marin Condescu. Acesta a anunţat în presă faptul că pleacă de la sindicate şi că va convoca un congres în 60 de zile, pentru alegerea unei noi conduceri. Liderii din FNME s-au întrunit duminică, în absenţa lui Condescu, unde au decis convocarea congresului pentru data de 8 februarie. La USMO, statutul a permis măsuri mai rapide, astfel că Marin Condescu şi Viorel Temelescu au fost revocaţi din funcţii. FNME a mai luat decizia excluderii din rândurile sale a sindicatelor care l-au urmat pe Ruşeţ în SMEO, după care a stabilit planul de negociere a actului adiţional la Contractul colectiv de muncă pentru salariaţii din Complexul Energetic Oltenia.

Duminică, 26 ianuarie, mai mulți lideri sindicali s-au reunit pentru a stabili măsuri pentru a salva federația. Este vorba despre Dan Pârvulescu, Constantin Mitrescu, Dumitru Popa – vicepreședinți, Gheorghe Etăgan- trezorier, Ioan Feurdean- secretar general. La ședință au mai participat și liderii Marin Golea și Constantin Ureche.

Dan Pârvulescu, vicepreședintele FNME, a declarat că la ședință nu a participat și Marin Condescu. “Marin Condescu nu a avut curajul și demnitatea să vină. Cum era federația aceasta și cum a adus-o. Conducerea federației, noi, care am mai rămas, am decis revocarea lui Marin Condescu și a lui Viorel Temelescu din USMO, iar pe 8 februarie avem congresul extraordinar al federației și pe ordinea de zi avem modificarea statutului și alegerea unei conduceri provizorii”, a declarat Pârvulescu.

Congresul extraordinar al FNME va avea loc pe 8 februarie la Rovinari. Pârvulescu a mai spus că are acceptul liderilor din Valea Jiului, sindicatele din uraniu și de la Cernavodă pentru a stabili o conducere interimară a FNME. “Nu a avut demnitatea să vină și cred că nu va avea nici la congres. Deși dacă mai are puțină demnitate poate vine la congres să explice cum a ajuns Federația Națională Mine Energie în halul acesta. (...) Sunt supărat pe mine pentru că am crezut în sindicalism și alții... FNME nu e doar Oltenia”, a declarat Dan Pârvulescu.

Marin Condescu a anunţat vineri, prin intermediul presei, că va pleca de la sindicate, pentru a se dedica altor proiecte. "E timpul să predau ştafeta şi acolo. Este corect să vină în fruntea Federaţiei alţi oameni, nu vreau să ţin lucrurile încurcate. O să mă dedic altor proiecte şi ştiu că sunt colegi la FNME care pot conduce  mult mai bine decât mine", a spus Condescu. Acesta a precizat că va fi prezent la congresul din februarie.

Cinci sindicate, excluse din FNME

Cele cinci sindicate ce au aderat la Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Ion Rușeț au fost excluse din Federaţia Naţională Mine Energie. Este vorba despre Sindicatul Mine Energie Jilţ Turceni, Sindicatul Liber Cariera Roşiuţa, Sindicatul Energia Turceni, Sindicatul Liber Independent CET Craiova, Sindicatul Liber Cariera Lupoaia. „Reprezentanţii organizaţiilor sindicale excluse îşi pierd calitatea de membri ai Colegiului Director, membri ai Departamentului Naţional pentru Sănătate şi Securitate in Muncă si calitatea de militanţi sindicali in CNS Cartel ALFA si toate drepturile conferite prin statut”, se arată într-un comunicat al FNME.

SCHIMBARE

USMO a mai decis mandatarea lui Marin Golea pentru a face parte din AGA de la Pandurii, în locul lui Marin Condescu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: