Condescu: Tot ce a investit clubul Pandurii a fost luat cu japca

Preşedintele Adunării Creditorilor de la clubul Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat că s-a comis un abuz al autorităţilor locale atunci când s-a închiriat terenul de joc altor entităţi sportive fără acordul clubului. Pandurii Târgu Jiu deţine, prin contract de comodat, dreptul de folosinţă a unei mari părţi din baza sportivă, în care a invesit masiv în perioada 2005 - 2013.

Marin Condescu conduce, pe perioada insolvenţei, Adunarea Creditorilor de la Pandurii, forul care ia deciziile majore la clubul Pandurii Târgu Jiu pe perioada cât Adunarea Generală a Asociaţilor este suspendată, respectiv în perioada de reorganizare a clubului.

În calitate de preşedinte al Adunării Creditorilor, acesta a fost împuternicit să îi reprezinte pe toţi cei prejudiciaţi prin folosirea investiţiilor clubului de către alte echipe şi să reprezinte şi clubul Pandurii Târgu Jiu în discuţiile cu Primăria Târgu Jiu şi Direcţia de Patrimoniu.

Acesta susţine că autorităţile locale au comis un abuz când au închiriat stadionul către alte entităţi sportive fără a avea şi acordul clubului Pandurii: „Suntem de acord să joace şi alte echipe care vor să dispute meciuri pe acest stadion,  dar contra-cost, având în vedere eforturile pe care le-a făcut clubul Pandurii în perioada 2005 – 2013, pentru că atunci s-au făcut investiţii majore pentru a  aduce baza sportivă la standarde europene. Vedem acum că, după şase ani, tot ce a investit clubul  Pandurii a fost luat cu japca. Cei care au făcut  această  ilegalitate vor suporta consecinţele mai devreme sau mai târziu. Şi poate cei care vor fi atunci în funcţii vor spune la fel cum spun ei acum, să plătească cei care au semnat”.

Marin Condescu a mai spus că reprezentanţii municipalităţii au luat cu forţa investiții care nu sunt în patrimoniul primăriei, un exemplu fiind şi instalaţia de degivrare a terenului de  joc, în care clubul Pandurii a investit în acest an 300.000 de lei pentru a o repara, fiind afectată de lucrările care s-au efectuat la stadion: „Cu acordul  Direcţiei de Patrimoniu am investit, în acest an, 300.000  de lei pentru a reface instalaţia de încălzire a terenului de joc, care  fusese afectată de lucrări”.

Condescu a mai precizat că bunurile Pandurilor, la care face referire, constituie un element important în cadrul procesului de insolvenţă, şi e anormal ca o sursă de venit a echipei de fotbal să ajungă în vistieria municipalităţii.

Vizualizări: 1,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: