Condescu: Vor fi create circa 5000 de locuri de muncă

Marin Condescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, a declarat ieri la Radio Infinit că Turceniul va cunoaşte o foarte mare dezvoltare ca urmare a deciziei Ministerului Economiei de a stabili sediul CE Oltenia în oraş. Condescu a mai spus că în viitor ar putea fi create circa 5000 de locuri de muncă.

Rep: Ce înseamnă stabilirea sediului CE Oltenia la Turceni?

Marin Condescu: Dezvoltarea Olteniei exact din centrul ei, inclusiv lucrurile de muncă ce vor fi create în toate departamentele pe orizontală care se vor forma în urma CE, inclusiv la produsele secundare si tot cea ce decurge din procesul de obţinere a curentului electric pe baza de cărbune. Pentru Turceni este cel mai importat lucru din viaţa acestei localităţi. 20 de mii de salariaţi care depind de acest complex energetic şi eu cred că în perioada următoarea perioadă, prin parteneriatele publice private şi prin crearea de întreprinderi care să prelucreze produsele secundare va crea 4-500 de locuri de muncă în perioada următoare. Apare posibilitatea de a crea în jur multe alte societăţi economice.

Rep: De ce nu a putut fi la Târgu Jiu?

M.C.: Din punct de vedere tehnic sediul complexului nu a putut să fie în Târgu Jiu. A fost o negociere între toţi factorii responsabili şi nu a fost decizia unilaterală a ministrului. Ministrul a avut înţelepciunea să spună negociaţi voi şi spuneţi care sunt din punct de vedere tehnic, organizatoric şi structural cea mai bună soluţie şi voi fi de acord. Nu a fost o impunere a ministrului.

Cum adică tehnic?

M.C.: Nu există din punct de vedere tehnic create condiţiile pentru tot ceea ce presupune vinderea energiei electrice pe bursă, pentru ziua următoare  şi toate problemele care sunt în vânzarea de energie electrică.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: