Condescu vrea un egal

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu nu a lipsit din delegaţia de Tel Aviv. Şeful echipei s-a cazat la acelaşi hotel cu jucătorii, Marina, şi le-a transmis acestora permanent mesaje de încurajare. Condescu speră într-un rezultat de calificare ce ar duce Pandurii mai aproape de grupele EL şi de potul de 1,3 milioane de euro. “Am stabilit o strategie destul de riscantă înainte de aceste două meciuri, dar am câştigat cu Oţelul şi sper să facem egal la Tel Aviv. Un 2-2 şi lucrurile vor fi mai simple. Hapoel poate fi bătută, mai ales acasă, însă este o echipă bună. A jucat în grupele Champions League, dar norocul nostru este că nu mai are forma de atunci şi nici nu mai are nici aceiaşi jucători”, a comentat Condescu.

S-au cazat la malul mării

Pandurii s-au cazat în Tel Aviv la unul din cele mai luxoase hoteluri, Marina Hotel, stabiliment de 4 stele aflat chiar la malul Mării Mediteraneene. Elevii lui Pustai au rezistat însă tentaţiei de a face baie în mare în ciuda faptului că temperatura apei e una extrem de potrivită. Vara la Tel Aviv e înăbuşitor de cald! Ziua temperaturile sunt similare cu cele din România, 33-34 de grade Celsius la umbră, dar noaptea apar problemele. Termometrele se încăpăţânează să nu scadă sub 27 de grade. Iar aerul umed şi cald face ca respiratul să devină o problemă greu de ignorat. Viaţa e scumpă la Tel Aviv. Supranumit “oraşul care nu doarme”, Tel Avivul e considerat cel mai costisitor oraş din Orientul Mijlociu. O bere la terasă pe malul Mediteranei ajunge lejer la 8 euro, iar o cafea la 4! Marea majoritate a magazinelor, teraselor şi supermarketurilor nu mai comercializează alcool după ora 23. O regulă întâlnită şi în Estonia, dar care spre bucuria românilor amatori de bere, nu a ajuns încă şi pe meleagurile noastre. Moneda locală, denumită shekel, are aproape aceeaşi valoare ca a unui leu, un euro fiind echivalentul a 4,35 shekeli. Salariul mediu în Israel îl depăşeşte cu mult însă pe cel din România, 1.800 de euro pe lună faţă de 400. Spre deosebire de cei de la FC Barcelona care au fost recent într-un turneu de pace în Palestina şi Israel, pandurii lui Pustai nu au avut timp să se roage la Zidul Plângerii din Ierusalim. O parte din delegaţia pandurilor a mers însă ieri la Zidul Plângerii, Ierusalimul fiind situat la numai 60 de kilometri de Tel Aviv.

Îi aşteaptă infernul pe „Bloomfield” !

Dacă pe „Cluj Arena” au fost aproximativ 5 mii de spectatori pe o arenă de 30 de mii, la Tel Aviv se anunţă o cu totul altă atmosferă. Galeria „dracilor roşii” e una recunoscută pentru fanatism şi pentru modul în care îşi încurajează frenetic favoriţii. Arena „Bloomfield”, cea mai mare din Tel Aviv şi împărţită de rivalele Hapoel şi Maccabi, are o capacitate de 14.413 locuri. La meciul cu bulgarii de la Beroe Stara Zagora din turul 2 preliminar au venit aproximativ 7 mii de fani, semn că israelienii sunt interesaţi şi de fazele inferioare ale EL. Pandurii a rezistat cu greu, dar a rezistat presiunii de pe „Ilie Oană” la meciul cu Petrolul, 1-1. Acum rămâne de văzut cum se va descurca în faţa suporterilor lui Hapoel. Pe „Bloomfield” s-a jucat în această săptămână un alt meci foarte important. Campioana Maccabi Tel Aviv a remizat marţi, 3-3 cu Basel şi a fost eliminată în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor după ce în tur elveţienii se impuseseră cu 1-0. Maccabi va continua însă cursa europeană în play-off-ul Europa League.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: