Mutarea „Prinţul” la Steaua ar putea ajuta Pandurii

Transferul surprinzător al lui Adrian Cristea la Steaua ar putea ajuta şi Pandurii. Gorjenii l-ar putea convinge acum pe Reghecampf să-l lase pe Răduţ la Tg-Jiu.

Sosirea lui Adrian Cristea şi eventualul transfer al lui Iorga de la Oţelul aglomerează teribil linia de mijloc a Stelei. Pandurii a insistat în această vară pentru revenirea lui Răduţ iar acum şi-ar putea îndeplini dorinţa.

Revine Răduţ ?

Mihai Răduţ a jucat sezonul trecut la Pandurii, fiind împrumutat de la Steaua. Mijlocaşul a avut parte de un debut fulminant cu goluri şi pase de gol pe bandă rulantă alături de „fratele” Maxim. În retur însă, după plecarea lui Maxim la Sttugart şi venirea lui Pustai, Răduţ nu a mai dat acelaşi randament. Cu toate astea, mijlocaşul a reuşit să încheie sezonul cu 6 goluri şi 4 pase de gol în 30 de meciuri. Gurile rele spun că principalul motiv pentru care Răduţ nu a mai dat randament în retur ar fi legat de despărţirea dintre fotbalist şi fostul iepuraş Playboy, Gina Pistol. Pandurii a insistat în această vară pe lângă conducerea Stelei pentru a-l lua pe Răduţ pentru încă un sezon. Reghecampf s-a opus însă, dorindu-l pe Răduţ ca dublură a lui Nicuşor Stanciu. Mijlocaşul de 23 de ani a fost de altfel o variantă de rezervă în primele meciuri din noul sezon, bifând doar 44 de minute. Pista Răduţ la Pandurii ar putea fi redeschisă de transferul lui Adrian Cristea în Ghencea. „Prinţul” nu-l poate scoate din primul 11 pe Tănase aşa că Reghe îl va folosi cel mai probabil în centrul liniei mediene. Astfel, şansele lui Răduţ de a mai prinde echipa vor scădea considerabil. Mai ales că Steaua mai vrea un mijlocaş ofensiv până la revenirea lui Chipciu, pe Iorga de la Galaţi. „Mi-aţi dat o idee foarte bună, am putea să încercăm să-l readucem pe Răduţ”, a reacţionat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu. Eventualele negocieri s-ar putea purta începând de astăzi după ce nebunia meciului cu Hapoel Tel Aviv a trecut.

8 – mijlocaşi cu profil ofensiv are acum Steaua în lot: Răduţ, Stanciu, Iancu, Popa, Cristea, Tatu, Tănase şi Chipciu (ultimul accidentat însă până la iarnă)

N-ar putea juca în Europa

În cazul în care Răduţ ar reveni la Pandurii, mijlocaşul n-ar mai putea evolua în Europa League. Şi asta pentru că a bifat deja 14 minute pentru Steaua în meciul de la Vardar Skopje din preliminariile Ligii Campionilor. Tehnicul mijlocaş ar putea evolua însă în Liga 1 şi în Cupa României, Pustai declarând recent că ar mai avea nevoie de un jucător la mijlocul terenului. Iar Răduţ e versatil şi poate acoperi mai multe posturi în sistemul 4-2-3-1 gândit de antrenor. Practic, jucătorul Stelei poate juca oriunde în linia de 5 mijlocaşi a lui Pustai, iar asta ar spori forţa pandurilor, mai ales că aceştia l-au pierdut pe Predescu până la iarnă din cauza unei accidentări.

1 – milion de euro e cota de piaţă a lui Răduţ, jucător care a bifat 46 de meciuri la Steaua de la sosirea de la Curtea de Argeş în 2010, dar şi 31 de partide la Pandurii

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: