Avantaj Hapoel după 1-1 la Cluj

Pandurii au reuşit doar un 1-1 în prima manşă a duelului cu Hapoel aşa că israelienii sunt acum favoriţi la calificarea în play-off. Gorjenii trebuie să marcheze minim o dată pe “Bloomfield” pentru a mai spera.

Pandurii Târgu Jiu – Hapoel Tel Aviv 1-1 (1-1), Stadion „Cluj Arena”, Cluj Napoca, spectatori: 5.000

Au marcat: Nistor (min. 4) / Sasha (30’)

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico da Silva, Paraskevas (cpt.), Momcilovic – Anton (Brata, 63’), Breeveld – Nistor (Lemnaru, 86’), Eric de Oliveira, Nicoară (Buleică, 35’)  – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai

Hapoel: Amos – Dgani, Ilic, Colin, Shimon – Gordana (Abutbul, 79’), Gerzicich, Sasha (Vermouth, 71’), Zaguri (Safuri, 71’) – Shechter (cpt.), Damari. Antrenor: Ran Ben Shimon

Cartonaşe galbene: Unguruşan (min. 28), Anton (63’), Breeveld (90’) /Shechter (22’), Vermouth (88’)

Arbitri: Vitaly Meşkov–Aleksei Vorontsov şi Maksim Gavrilin (toţi Rusia)

“Dracii roşii” la control în prima parte

Primul şut periculos le-a aparţinut oaspeţilor, dar Stanca a fost pe fază. Gorjenii păreau că au început temător însă totul s-a schimbat repede, în minutul 4. Atunci Nistor s-a trezit singur în centrul careului şi l-a bătut pe Amos cu un şut cu stângul la care şi portarul oaspeţilor are o mare parte din vină. Un start fantastic de meci pentru panduri şi care i-a şocat pe cei de la Hapoel. Jocul s-a stabilizat imediat, pandurii sunând uşor retragerea iar israelienii încercând să contracareze. Eroarea lui Erico nu a fost speculată însă de Damari care nu a reuşit să-l pună la lucru pe Stanca. Acelaşi Damari şi-a mai încercat o dată norocul, dar de această dată şutul s-a dus liniştit în braţele portarului preferat în faţa lui Mingote. Ocaziile lui Damari anunţau golul lui Sasha. Brazilianul adus de la ŢSKA Sofia a executat perfect o lovitură liberă iar Stanca a rămas spectator deşi şutul a fost pe colţul lui. Pandurii nu păreau să ţină ritmul ridicat impus de Hapoel, iar apărarea s-a clătinat din nou la şutul puternic al lui Shechter scos greu de Stanca. Ultima ocazie a reprizei a fost semnată tot de Hapoel, după încă o fază cursivă, dar şi o lovitură de cap imprecisă a americanului Gerzicich.

Calificarea se decide la Tel Aviv

Pandurii au ieşit mai decişi de la cabine iar după o nouă ocazie a lui Shechter, Eric a prins un voleu superb cu stângul scos însă la fel de frumos de Amos. Acelaşi Amos a intervenit incredibil la şutul sârbului Momcilovic din numai 7 metri iar meciul prindea viaţă. Hapoel şi-a revenit prin neobositul Shechter care l-a pus din nou la lucru pe Stanca, dar tabela a rămas nemodificată. Pandurii a cerut penalty la intervenţia lui Amos la Matulevicius, dar arbitrul rus Meşkov a considerat că portarul lui Hapoel a atins mingea. Israelienii au cam tras de timp în ultimele 20 de minute iar introducerile lui Brata sau Lemnaru nu a adus nimic nou. Hapoel şi-a atins scopul şi a plecat cu un 1-1 valoros de la Cluj. Calificarea se va decide însă la Tel Aviv joia viitoare atunci când pandurii vor trebui să facă faţă însă şi celor aproximativ 10 mii de fani înrăiţi ai „dracilor roşii.”

Israelienii nu s-au prea încumetat să vină

Deşi la început se vorbea că la Cluj vor sosi 600 de fani ai lui Hapoel iar apoi cifra a scăzut spre 200, până la urmă doar 15 suporteri israelieni s-au încumetat să bată drumul până în Ardeal. Cifra e mult mai mică şi decât ceea ce aşteptau oficialii lui Hapoel care mizau pe circa 100 de susţinători. Fanii de la Tel Aviv au stat izolaţi într-una din peluze şi au făcut atmosferă cu ajutorul a două tobe. Cei de la Hapoel au afişat şi două bannere şi nu au încetat să cânte pe tot parcursul partidei. “E scump să vii de la Tel Aviv în România”, au încercat să scuze oficialii lui Hapoel numărul redus de fani. În total la meci au venit aproximativ 5 mii de fani, marea majoritatea amplasaţi la Tribuna I. Aceştia i-au încurajat destul de puternic pe panduri, de câteva ori scandând şi “România, România”.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: