Mini-mineriada marca Pan-DURII pe Defileul Jiului

Suporterii Pandurilor au reuşit ieri să cucerească Defileul Jiului în sensul invers celui pe care minerii l-au câştigat cu un deceniu şi jumătate în urmă în confruntările cu forţele de ordine.

Jandarmii au fost ieri la intrarea în Defileu doar pentru a se asigura că nu se produce vreun incident între cei plecaţi să susţină echipa noastră în partida de aseară de pe Cluj Arena cu Hapoel Tel Aviv. Ora 11.00, la care ar fi trebuit să li se permită accesul pe Defileu, a fost devansată, primele maşini din coloana plecată spre inima Ardealului trecând de barajul de la intrare în jurul orei 10.00. Şeful Drumurilor Naţionale din Gorj, Ion Tudor, spune că maşinile au fost lăsate să treacă după ce se strângeau în jur de 10, pentru a nu se forma ambuteiaje pe traseu, dar şi pentru ca suporterii să nu stea prea mult şi degeaba în soare.

Cu maşini persoanele au plecat cei mai mulţi spre Cluj Napoca, autocarele ducând şi ele câteva sute de susţinători. Pe toţi Tudor i-a „ameninţat” cu închiderea definitivă a Defileului dacă nu se întorc la Târgu Jiu cu o victorie a Pandurilor, victorie dorită în meciul de aseară de toată lumea. Cei mai mulţi dintre susţinătorii echipei au plecat înapoi spre casă imediat după partida de aseară, unii mai rămânând până azi la Cluj, transformând deplasarea într-un mini-sejur înainte de week-end. Cu toţii speră însă la o calificare a echipei noastre astfel încât, la toamnă, să facă un număr cât mai mare de astfel de deplasări spre Cluj, locul ales pentru jocurile din Europa League ale Pandurilor.

Reamintim că traficul prin Defileu este închis marţea, miercurea şi joia între orele 9.00 şi 18.00 din cauza lucrărilor de modernizare, lucrări care avansează în ritm rapid, ieri putând fi întâlniţi muncitori şi pe tronsonul dintre Târgu Jiu şi Bumbeşti Jiu, semn că, în cele din urmă, se va lucra şi la acest drum, după ani de promisiuni şi amânări.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: