Condiţii aspre pentru acordarea ajutorului de încălzire

Gorjenii pot depune, începând cu 15 octombrie, cererile pentru ajutorul de încălzire acordat de primării. Condiţiile sunt cel puţin la fel de aspre ca şi anul trecut, aşa că cine are mai mult de două hectare de pământ nu beneficiază de subvenţie la căldură. Anul trecut, la Bumbeşti Piţic, din 600 de cetăţeni, doar 80 s-au încadrat în normele de acordare.

Persoanele defavorizate din judeţul Gorj pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire de la jumătatea acestei luni la sediile primăriilor. În teritoriu, primarii sunt pregătiţi să primească solicitările cetăţenilor nevoiaşi. „Am dat dispoziţie ca începând cu 15 octombrie cetăţenii să poată veni să depună dosarul pentru ajutorul de încălzire acordat de stat. Condiţiile par să fie aceleaşi ca anul trecut, la fel de drastice. Cererile se depun la sediul primăriei. Anul trecut, din 600 de dosare doar 80 au intrat la plată cu sume cuprinse între 160 până la 540 lei”, a declarat Michy Nioaţă, primarul din Bumbeşti Piţic.

Ajutorul de stat pentru căldură se acordă pe perioada a cinci luni şi se stabileşte în funcţie de veniturile solicitanţilor. Condiţiile de acordare sunt însă extrem de restrictive. Aşadar, cine are în proprietate mai mult de două hectare de teren sau utilaje agricole nu pot beneficia de subvenţie. La fel şi cetăţenii care au mai mult de trei bovine, porcine sau 20 de ovine. În privinţa venitului, acesta nu trebuie să depăşească 615 lei pe membru de familie.  Toate aceste aspecte vor fi verificate de către reprezentanţii primăriilor în cadrul anchetelor sociale.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: