Condiţii mai bune promise sinistraţilor din Câmpu Mare

Autorităţile locale din Albeni împreună cu parlamentarii de Gorj fac front comun pentru ca sinistraţii din Câmpu Mare să aibă condiţii mai bune de trai. În timp ce primăria le-a reabilitat iluminatul public, deputatul Mihai Weber spune că va insista la Guvern pentru ca introducerea reţelelor de apă şi canalizare să fie prinsă într-un proiect până la sfârşitul anului.

Primăria comunei Albeni a reabilitat iluminatul public în zona unde se găsesc casele sinistraţilor din Câmpu Mare. Investiţia s-a realizat cu fonduri din bugetul local. „Am reabilitat iluminatul public în locaţia de sinistraţi de la Câmpu Mare, pe o suprafaţă de 4,5 km. Până de curând în zonă existau câteva lămpi care nu puteau asigura un iluminat public normal. Este doar o picătură în marea de nevoi a acestor oameni. Orice îmbunătăţire a condiţiilor de trai înseamnă totuşi ceva pentru ei”, a declarat Dumitru Cornea, primarul de la Albeni.

În momentul de faţă, pe raza întregii comune funcţionează un iluminat public economic. „În mare parte, avem un iluminat public economic. Mai avem satul Mirosloveni şi asigurăm un iluminat public economic în toată comuna. Dacă până acum plăteam facturi de peste 100 de milioane de lei vechi la energia electrică, prin iluminatul economic am reuşit să reducem cheltuielile cu peste 50%”, a mai precizat Dumitru Cornea.

Promisiuni pentru apă şi canalizare

Autorităţile locale de la Albeni au apelat la parlamentarii de Gorj pentru a putea obţine fonduri în vederea introducerii reţelelor de apă şi canalizare pentru sinistraţii din Câmpu Mare. Săptămâna trecută, deputatul Mihai Weber a fost pe la diferite ministere pentru a insista ca până la sfârşitul anului să fie prinse în buget finanţări pentru aceste investiţii. „Am făcut demersuri la Bucureşti în acest sens. Introducerea reţelelor de canalizare şi apă pentru sinistraţii din Câmpu Mare reprezintă o lucrare nouă, neiniţiată până în momentul de faţă. Încercăm să o prindem într-un proiect spre sfârşitul anului, într-o investiţie nouă pentru ca apoi, din primăvară să demareze lucrările”, a declarat Mihai Weber, deputat de Gorj.                

LOCUINŢE

În comuna Albeni au fost construite peste 280 de locuinţe, atât în regie proprie cât şi ANL, însă 40% dintre acestea sunt nelocuite după aproape şapte ani de la repartiţie. Autorităţile locale din Albeni vor ca aceste locuinţe să fie date cazurilor sociale din localitate. „Sunt multe locuinţe care sunt nelocuite în acest moment. Cam 40% dintre acestea. Cred că oamenii şi-au reparat locuinţele de la Seciurile şi de aceea nu vin aici să stea. Sunt câteva locuinţe în care nu a stat nimeni niciodată şi o să le identificăm. Acestea vor ajunge la asistaţii sociali din comuna Albeni”, a mai precizat primarul Dumitru Cornea.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: