Conducerea Spitalului Județean așteaptă noi deblocări de posturi

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu așteaptă o nouă tranșă de deblocări de posturi.  Ministerul Sănătății a anunțat recent că intenționează să deblocheze peste 2700 de posturi din sistemul sanitar în a doua jumătate a lunii august. Astfel, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern din cele 2766 de posturi care vor fi deblocate la nivel național 507 vor fi repartizate medicilor, 1218 asistenților medicali și 928 posturi pentru personal auxiliar, precum infirmieri, ambulanțieri, brancardieri.

Cristina Căliman, director medical la Spitalul Județean Târgu Jiu spune că după ce aceste posturi se vor aproba și vor fi repartizate la nivelul fiecărui județ se vor stabili câte posturi vor fi scoase la concurs. ”Așteptăm să se aprobe deblocarea acestor posturi. Momentan sunt la nivel național și așteptăm să vedem câte sunt repartizate fiecărui județ și din ce categorie. Apoi urmează să facem o analiză la nivelul instituției pentru a vedea dacă putem să le și plătim, având în vedere că noi dăm bani pentru salarii din veniturile proprii. Noi avem nevoie de mult personal, dar norma e una, iar ce ne permitem să plătim e alta”, spune Cristina Căliman. Din cele 500 de posturi deblocate în acest an la nivel național Spitalul Județean a solicitat patru, care au fost trimise la Consiliul Județean Gorj spre analiză și aprobare, iar pe Ordonanța 34 s-au mai solicitat încă opt posturi. ”Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 01 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate”, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi.

Măsura va putea fi aplicată în a doua jumătate a lunii august, după ce proiectul de act normativ va încheia perioada de dezbatere publică și va fi aprobat de Guvernul României. Pe parcursul a trei ani, un număr de 21216 posturi au fost vacantate, iar în prima jumătate a anului 2012 s-au vacantat un număr de 2766 posturi, astfel creându-se un spațiu bugetar care permite ocuparea acestora pentru un segment absolut necesar al categoriilor profesionale care activează în unităţile sanitare”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: