Conducerea spitalului solicită reluarea concursurilor pentru asistenţi

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu intenţionează să organizeze un nou concurs pentru ocuparea mai multor posturi de asistent medical. Subiectele grele şi notele mici obţinute de cei peste o sută de candidaţi pe 11 posturi au făcut ca numai şase să fie ocupate.

Medicii au rămas în continuare cu deficit de personal medical în secţii. Conducerea Spitalului face acum demersuri pentru a obţine încă o aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru un alt concurs. „Vreau să fac o precizare referitoare la notele mici care s-au obţinut. S-a întâmplat asta din cauza subiectelor foarte grele. Inclusiv nouă, medicilor, ne-a fost foarte greu să le formulăm. Nu s-au ocupat decât şase posturi în secţia deNeurologie, Ginecologie, Chirurgie, Unitatea de PrimiriUrgenţe, Anestezie Terapie Intensivă şi Medicină Internă. Acum nu ştim dacă mai scoatem sau nu la concurs posturileneocupate. Vom face o adresă la Ministerul Sănătăţii şi dacă primim aprobare o să organizăm un nou concurs dacă nu primim, rămânem numai cu posturile astea”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Medicii speră să se mai organizeze încă un concurs. „Noi avem un deficit mare de personal şi în Secţia de Neurologie s-au aprobat două posturi pentru a fi scoase la concurs şi numai unul s-a ocupat. Sperăm să fie încă un concurs şi să se ocupe şi celălalt post, pentru că ne descurcăm foarte greu”, a declarat Ioan Dogariu, şeful Secţiei de Neurologie.

Chiar dacă au fost obţinute note foarte mici unii candidaţi au făcut contestaţii, cele mai multe fiind la rezultatul examenului la secţiile Ginecologie şi Neurologie.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: