Confecția SA a intrat în insolvență

Sute de angajate de la cea mai mare fabrică de confecţii din Târgu Jiu se tem de intrarea în şomaj, după ce SC Confecţia SA a intrat în insolvenţă. Societatea avea datoriile către stat reeşalonate, dar nu a putut nici aşa să le plătească.

SC Confecția SA este una dintre societățile cu mulți angajați din județul Gorj care a acumulat în ultimii doi ani datorii de ordinul miliardelor. În acest moment Confecția SA are o datorie de aproximativ 14 miliarde de lei vechi la Direcția de Finanțe Gorj și a intrat în insolvență. „De doi ani de zile am acumulat aceste datorii. Este vorba de 14 miliarde de lei vechi și am intrat de la jumătatea lunii iunie în insolvență. Trebuie să facă lichidatorul un program de eșalonare și să vedem ce putem face.  Noi am avut o eșalonare, dar nu am putut achita și s-au pus penalități”, a declarat Constantin Racoceanu, director.

Salarii întârziate pentru angajați

În acest moment, SC Confecția SA are aproximativ 230 de angajați care vineri trebuiau să-și primească lichidările, însă cel mai probabil le vor primi spre sfârșitul acestei săptămâni. „Oamenii își vor primii salariile cu o întârziere de câteva zile.  În perioada de vară nici nu prea avem vânzare la magazinul unității. Din fericire, avem un contract cu o firmă din Italia și lucrăm la jachete de puf”, a explicat directorul societăţii.

Vizualizări: 272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: