Conflict de muncă declarat la spitalul din Motru

Angajaţii spitalului din Motru acuză conducerea de nerespectarea contractului colectiv de muncă şi anunţă declanşarea conflictului de muncă. În fapt, este vorba despre faptul că tichetele de masă nu s-au dat de două luni. Motivul? Spitalul nu vrea să facă arierate.

Cei peste 200 de angajați ai Spitalului Municipal din Motru nu și-au primit tichetele de masă de aproximativ două luni.  Este singurul spital din județ unde se întâmplă acest lucru, iar sindicatul Sanitas este decis să ia măsuri dacă situația nu se rezolvă. „Cei de la spital spun că nu au bani, însă actul medical se face cu personalul medico-sanitar.  Eu sper să se rezolve problema într-o săptămână, pentru că știu că cei de la CJAS Gorj le-a suplimentat bugetul în iunie și iulie. Peste tot sunt aceste probleme, dar numai contabilul de la Motru nu le gestionează așa cum trebuie. Vreau să le spun că motrenii  sunt oameni foarte revendicativi și avem antecedente, nu aș vrea să ajungem acolo. Pentru mulți angajați, tichetele de 180 de lei pe lună, reprezintă o treime din salariu”, a declarat Valentin Popa, liderul sindicatului Sanitas.  

Zavate: Nu am avut bani

Conducerea Spitalului din Motru susține că, dacă ar fi acordat tichetele de masă, în mod sigur unitatea spitalicească ar fi făcut arierate. „Nu am dat tichetele pentru că nu am avut bani. Din cauza fondurilor de la CJAS Gorj s-a ajuns în această situație. Dacă dădeam tichetele la oameni în mod sigur făceam arierate. Încercăm să dăm luna acesta tichetele pentru aprilie. Dacă am avea fonduri proprii am fi dat aceste drepturi salariale, dar nu avem. Tichetele înseamnă 300-400 de milioane de lei vechi pe lună”, a declarat Teodor Zavate, manager Spitalul Motru.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: