Conservatorii, ignoraţi în alianţa USL

Social-democraţii şi liberalii gorjeni nu îi ia în calcul pe conservatori în ceea  ce priveşte alianţa PSD- PNL- PC. Conservatorii au aflat de la ziarişti că data de semnare a protocolului între cele trei formaţiuni politice a fost amânată. Nici în privinţa candidaturilor la alegerile locale din 2012 nu s-a ajuns la un consens. Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, a anunţat că USL va avea candidaţi comuni în 2012 însă vicepreşedintele PC, Marius Borcan se opune.

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, a anunţat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că protocolul de colaborare dintre PSD –PNL-PC nu va fi semnat astăzi aşa cum s-a anunţat iniţial. „Pentru că nici eu şi nici preşedintele PSD, Florin Cârciumaru nu suntem în localitate în această zi, am decis să amânăm pentru vinerea viitoare semnarea protocolului“, a precizat Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj.

Vicepreşedintele PC, Marius Borcan, anunţa în acelaşi timp, tot într-o conferinţă de presă, că astăzi se semnează protocolul. „Mâine ne vom întâlnii cu conducerile celorlalte două partide aflate în alianţă pentru a semna protocolul“ , a spus acesta.

Protocolul va fi semnat însă vineri, 11 martie.

Potrivit lui Popescu, la alegerile locale din 2012 USL va avea candidaţi comuni.  „Vor exista candidaţi comuni şi liste de consilieri locali comune ale PSD şi PNL-PC, în toate cele 70 de localităţi ale judeţului. Vom candida sub sigla USL în întreg judeţul. Acest lucru va fi prevăzut în protocol“, a declarat liberalul Dian Popescu. Lucrurile ar putea să ia însă o întorsătură, întrucât potrivit vicepreşedintelui PC, Marius Borcan, conservatorii nu vor candidaţi comuni. „Nu suntem de acord să avem candidaţi comuni, vom discuta la semnarea protocolului, să vedem ce e de făcut“, a declarat acesta.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: