Conservatorii rup tăcerea: Protocolul USL nu funcţionează la Gorj

Liderii Partidului Conservator se simt neglijaţi şi trataţi ca un partid de mâna a doua, de către partenerii din Partidul Naţional Liberal în ACD. Liderii PC Gorj susţin că dacă de la PSD nu se aşteptau la mai mult, de la PNL aveau mai multe pretenţii. Aceştia mai spun că protocolul cu USL nu funcţionează în judeţ.

În timp ce liberalii şi social democraţii şi-au disputat primăriile şi au căzut de acord privind candidaturile, conservatorii au fost  lăsaţi deoparte, motiv pentru care sunt decişi să meargă pe liste separate la alegerile locale, contrar înţelegerilor din cadrul uniunii. „Dacă lucrurile vor rămâne la fel, noi nu vom accepta să punem candidaţi comuni în localităţile din Gorj şi vom merge pe liste separate. Suntem trataţi ca un partid mic, iar acest lucru nu îl vom permite. Atât PNL-ul cât şi PSD-ul au această atitudine”, susţine Marius Borcan, vicepreşedintele PC Gorj.

Mai mult, aceşti susţin că la Gorj Uniunea Social Liberală nu este nici pe departe respectată la Gorj. „USL-ul în Gorj nu funcţionează. Şi iau exemplu la Sadu, acolo unde sunt consilier local. La Bumbeşti Jiu consilierii nu respectă acest protocol”.

IGNORARE

Liberalii nu se sinchisesc să-şi ascundă nepăsarea faţă de decizia conservatorilor. Ba mai mult, pentru că alianţa le permite, pot face ce vor, susţine Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj. „Nu cred că este cazul să port discuţii de convingere cu cei de la PC”, a spus Dian Popescu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: