Consignaţie la Muzeul de la Curtişoara

Conducerea Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” va deschide o consignaţie în incinta Muzeului de la Curtişoara. Aici vor fi comercializate piese autentice realizate de meşterii populari şcolarizaţi la Şcoala Populară de Artă. Suveniruri de acest gen vor fi vândute şi la Muzeul Judeţean şi la Peştera Polovragi.

Un magazin, de la care se vor putea comercializa piese textile, va funcţiona începând cu luna viitoare, în incinta Muzeului arhitecturii populare de la Curtişoara. Vizitatorii vor avea posibilitatea să cumpere icoane de vatră, şerveţele, şervete, coşuri, castroane, căni, clopoţei, tăvi, sărăriţe, tricouri şi măşti. Toate piesele sunt realizate de meşterii populari şcolarizaţi la Şcoala Populară de Artă. Preţurile vor varia între 1,5-30 lei. Acest proiect a  fost derulat cu sprijinul asociaţiei Pro-Vertical. „Magazinul va avea regim de consignaţie şi va comercializa aproximativ 30 de categorii de obiecte. Va fi benefic atât pentru meşterii populari cât şi pentru vizitatorii care doresc să-şi cumpere suveniruri”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Consignaţia va fi deschisă în Casa Antonie Mogoş. Amenajarea Muzeului de la Curtişoara reprezintă unul dintre cele mai importante obiective ale conducerii Muzeului Judeţean. „Intenţionăm să refacem împrejmuirile muzeului, să reamenajăm trei case şi să transferăm aici o pivniţă din secolul al XIX-lea din zona Racoţi”, a mai precizat Dumitru Hortopan. 

Piese textile realizate de meşterii populari vor fi comercializate, peste câteva săptămâni. şi în incinta Muzeului Judeţean din Târgu Jiu. Astfel de produse vor fi vândute şi la Polovragi, odată cu redeschiderea Peşterii. Peştera Polovragi râmâne în continuare unul dintre cele mai important obiective turistice din Gorj. “Anul trecut s-au înregistrat aproximativ 25.000 de turişti. Din taxa de intrare în peşteră şi din comercializarea suvenirurilor s-au încasat 440 milioane de lei vechi. În acest an vom diversifica gama de produse prin adăugarea celor realizate de meşterii populari”, a declarat Dumitru Hortopan.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: