Consiliere antidrog la Colegiul Tehnic 2

Doi ofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, împreună cu un psiholog din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj și doi profesori coordonatori din cadrul Colegiului Tehnic nr. 2, au desfășurat ieri o activitate comună de prevenire în cadrul unui Proiect Educațional care vizează prevenirea violenței în școală.

Prin programul proiectului s-a prevăzut prezentarea în cursul lunii ianuarie a activității de management emoțional și prezentarea unor fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În sala de clasă din incinta Colegiului Tehnic s-au dezbătut temele prevăzute în tematică, elevii luând cunoștință despre riscurile la care se expun și despre consecințele care pot rezulta în cazul comiterii de contravenții și infracțiuni.

Prin intermediul unui film care a expus cazuri reale pus la dispoziție de lucrători din cadrul I.P.J. Gorj, elevii au putut realiza și anticipa cu ce se pot confrunta la comiterea unor fapte de violență și efectele acestora.

Activitățile preventiv educative vor fi continuate și în perioada următoare cu elevii instituțiilor școlare din municipiile Tg-Jiu și Motru dar și în localitățile Novaci, Rovinari, Tg-Cărbunești și Bumbești Jiu.

Cu acest prilej s-a făcut o pregătire a elevilor referitoare la modul de comportare în incinta unităților de învățământ dar și în afara acestora, fiind prezentate aspecte pentru  prevenirea delicvenței juvenile, a absenteismului școlar și a consumului de droguri. (IJJ)

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: