Consilierii de la Săcelu riscă sancţiuni penale

Consiliul Local din Săcelu nu a reușit să mai îndrepte situația viceprimarilor din comună astfel încât aproape toți consilierii locali au dosare penale la Parchetul Novaci. Consilierii locali din Săcelu au refuzat ani la rând să pună în aplicare hotărârea judecătorească de repunere pe funcție a viceprimarului Vasile Talău. Instituția Prefectului face astfel un ultim apel către Consiliul Local să respecte legea, în caz contrar vor suporta sancțiuni penale. Primarul Ion Voica crede că este doar o presiune a pesediștilor de a pune mâna pe post în campanie electorală.

Primăria Săcelu este în continuare fără viceprimar, consilierii locali de acolo refuzând și acum să-l repună pe funcție pe Vasile Talău. Mai grav este că unii reprezentați ai Consiliului Local au fost reclamați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci și sunt sub urmărire penală pentru că nu au dat curs unei hotărâri judecătorești. Reprezentanții Instituției Prefectului Gorj trag un ultim semnal de alarmă pentru ca lucrurile să intre în normalitate la Săcelu. ”O hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă nu poate fi comentată. Este de doi și jumătate și trebuia pusă în aplicare până acum”, a declarat Liviu Diaconescu, șef birou legalitate acte din cadrul Prefecturii Gorj.

În cazul în care se mai amână executarea hotărârii pe care o deține fostul viceprimar Vasile Talău, consilierii riscă sancțiuni penale. ”În caz contrar, riscă sancțiuni penale, responsabilitatea fiind în totalitate în sarcina consilierilor și a secretarului comunei”, a adăugat Liviu Diaconescu.

ADRESĂ

Primarul din Săcelu, Ion Voica nu-l prea agreează pe vicele Talău așa că refuzul consilierilor de a-l pune pe funcție l-a avantajat pe primar. Acesta pune totul pe seama adversarilor politici pe care îi acuză că vor cu orice preț să pună mână pe funcție. ”Cei de la Prefectură au trimis o adresă către primar și secretar, invocă ei anumite lucruri acolo dar eu cred că cineva de la Prefectură este mână-n mână cu PSD și se dorește ca PSD să aibă la Săcelu un viceprimar în funcție”, a declarat primarul Ion Voica.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: