Consilierii din Motru, excluşi înainte de a pleca din PP-DD

Liderii PP-DD au anunţat excluderea celor patru consilieri de la Motru. Potrivit deciziei semnate de preşedintele Simona Man, excluderea consilierilor Ilie Petrescu, Răducu Ion, Constantin Colţatu şi Florentina Petrişor a avut loc în data de 23 septembrie, cu două zile înainte ca grupul PP-DD de la Motru să-şi anunţe, în Consiliul Local, intenţia de a pleca din partid. În aceste condiţii cei patru consilieri îşi pierd mandatele, urmând ca în locul lor să intre supleanţii de pe lista PP-DD. Ilie Petrescu va face plângere penală, considerând că decizia de excludere este un fals.

Primăria Motru a fost înştiinţată vineri în legătură cu excluderea celor patru consilieri. Secretarul executiv al PP-DD Gorj a trimis adrese inclusiv consilierilor excluşi „Am primit documentul trimis de conducerea centrală a partidului. Conform articolului 3 din hotărârea Biroului Naţional de Coordonare, în calitate de secretar executiv al Biroului Permanent Judeţean Gorj, am fost însărcinat cu aducerea la cunoştinţă a membrilor excluşi. În cursul zilei de vineri am trimis, prin poştă, adrese la fiecare consilier exclus precum şi la Primăria Motru”, a declarat Ovidiu Pungan, secretar executiv al PP-DD Gorj.

Reproşurile aduse consilierilor excluşi de conducerea centrală a PP-DD au fost: nerespectarea statutului PPDD, a deciziilor conducerii partidului, nerespectarea regulilor interne şi a disciplinei de partid şi neimplicarea în activităţile organizaţiei de partid. În aceste condiţii, consilierii excluşi urmează să fie înlocuiţi cu supleanţii. „Potrivit legii, celor patru consilieri locali de la Motru le încetează mandate din momentul înştiinţării Primăriei”, a mai precizat Ovidiu Pungan.

Planuri eşuate ale consilierilor PP-DD

Excluderea din partid a dat peste cap planurile consilierilor PP-DD, care sperau să-şi formeze un grup al independenţilor. Acestui grup urma să i se alăture şi Ştefan Cherciu, consilier local la Bumbeşti Jiu şi vicepreşedinte al PPDD Gorj. „Este posibil să rămân şi eu independent pentru că nu avem o colaborare cu centrul. Nu se ţine cont de părerile noastre. Probabil, de asta a plecat şi domnul Ilie Petrescu. Dumnealui spunea că dacă nu va avea o colaborare cu centrul aşa cum trebuie va rămâne independent. Vom lua o decizie împreună cu domnul Ilie Petrescu şi cu alţii pentru că o să fie mai mulţi consilieri independenţi. Vom face un grup de consilieri independenţi, vor fi consilieri şi de la alte partide şi primarii PPDD de la Tismana şi Ţicleni. Încă nu am discutat cu dumnealor, dar ştiu că au aceleaşi nemulţumiri”, a declarat Ştefan Cherciu înainte ca cei patru consilieri de la Motru să primească înştiinţări de excludere.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: