Consilierii, împotriva majorării taxelor locale

La Turcinești tensiunile din interiorul administrației publice par să nu se termine. Majorarea impozitelor și taxelor locale încinge spiritele între consilierii locali și primarul Vasile Gogălniceanu.

În loc să colaboreze pentru binele cetățenilor, cele două tabere nu se înțeleg sub nicio formă. Consilierii locali vor ca taxele și impozitele locale să rămână neschimbate și au votat acest lucru într-o ședință anterioară a Consiliului Local. „Consilierii locali au votat împotriva majorării taxelor și impozitelor locale. Noi nu suntem de acord cu creșterea acestora, însă primarul nu ține cont de noi. A spus că le mărește cu sau fără acordul nostru. Inițial ne-a spus că primăria nu are datorii, deci nu se impune această majorare, iar acum susține că sunt aproximativ 200 de milioane de lei vechi datorii”, a precizat consilierul local Comănescu de la PP-DD.

Vasile Gogălniceanu nu ține cont de votul și de părea consilierilor și va mări taxele și impozitele, cu sau fără voia aleșilor. Edilul susține că nu face altceva decât să respecte legea. „I-am chemat pe consilieri, am discutat cu ei și au plecat din sală fără să voteze majorarea impozitelor locale. Ei trebuie să înțeleagă faptul că legea se aplică și dacă ei nu votează. E treaba lor ce fac. Legea spune că dacă primăria are datorii trebuie să majoreze dările. Poate să fie o datorie și de un leu. E datorie, deci trebuie majorate impozitele”, a precizat primarul Vasile Gogălniceanu.

Primarul spune că are ca model Primăria Târg-Jiu care anunțase că nu mărește taxele și impozite, deși în cele din urmă le-a majorat.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: