Consilierii plecaţi din PP-DD Motru şi-au pierdut mandatele

Cei patru consilieri de la Motru excluşi din partid au pierdut în prima fază procesul intentat de conducerea PPDD Gorj. Judecătorii au decis încetarea mandatelor, decizia putând fi atacată cu recurs. La rândul său, primarul Dorin Hanu spune că va dispune vacantarea locurilor din Consiliul Local doar în urma unei decizii definitive şi irevocabile.

Tribunalul Gorj a admis acţiunea PPDD şi a decis încetarea mandatelor a patru consilieri locali de la Motru, care au plecat pe legea migraţiei politice, dar după ce fuseseră deja excluşi din partid. Decizia tribunalului de vineri îi vizează pe Petrişor Florentina, Colţatu Constantin, Petrescu Ilie şi Răducu Ion. Instanţa a decis ca locurile să fie declarate vacante. Decizia de vineri a tribunalului este cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Consilierii cred că este o greşeală. „O văd ca pe o decizie eronată. Am discutat şi cu ceilalţi colegi, vom face recurs şi vom merge înainte. Nu ne aşteptam la aşa ceva pentru că plecarea noastră din partid a fost destul de corectă, a fost pe Ordonanţa 55. Vom merge mai departe şi vom vedea dacă a fost o greşeală sau avem noi dreptate”, a declarat Constantin Colţatu. Primarul Dorin Hanu spune că cei patru consilieri vor participa la şedinţe până la o decizie definitivă şi irevocabilă. „Cei patru consilieri au dreptul la recurs şi cu siguranţă vor contesta decizia instanţei. Vom vedea ce se întâmplă la Curtea de Apel. Până atunci ei vor veni în continuare la şedinţe. Voi vacanta locurile doar în urma unei decizii definitive şi irevocabile”, a declarat Dorin Hanu, primarul de la Motru.        

TERMEN LA TG. JIU

Situaţia consilierilor municipali Emilia Horhoianu şi Mihai Gheorghe nu a fost rezolvată de instanţă la sfârşitul săptămânii trecute. Asta deoarece s-a dat un nou termen în procesul intentat de Instituţia Prefectului. Cei doi vor afla pe data de 20 februarie dacă se vor putea întoarce în Consiliul Local Târgu Jiu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: