Consilierii PSD blochează dezvoltarea oraşului Tismana

Oraşul Tismana a pierdut recent o finanţare de circa un milion de euro, pentru realizarea unui parc în localitate. Vinovaţi pentru acest lucru sunt consilierii PSD, care au votat împotriva progresului localităţii. Unul dintre consilieri a recunoscut, în şedinţa de consiliu, că din cauza discuţiilor dintre consilierii PSD şi primar, multe dintre proiecte nu vor avea sorţi de izbândă.

Neînţelegerile dintre primarul din Tismana, Costel Buzianu, şi consilierii PSD, au dus la ratarea proiectului de realizare a unui parc. Consilierii Partidului Social Democrat au votat împotriva acestui proiect, motivele fiind hilare. Potrivit procesului verbal de la şedinţa din data de 29 octombrie, consilierul PSD, Marian Slivilescu, este cel care a adus „argumente“ reuşind să-i convingă şi pe colegii săi să voteze împotrivă.

Consilierul Slivilescu a refuzat o investiţie de un milion de euro

Când a venit rândul proiectului de hotărâre pentru acest parc, Slivilescu a solicitat să-i fie ascultate argumentele pentru care acest parc nu ar trebui votat pentru că nu este de folos cetăţenilor.

În primul rând, consilierul crede că 1,5 hectare, cât ar fi fost parcul  este prea mult, fiind suficient şi 500 de mp. Consilierul continuă să argumenteze de te doare capul. Acesta spune că, până la urmă, nu ar trebui chiar un milion de euro... „Nu este necesar să primim 1.000.000 de euro, putem să primim mai puţin, dar certă este contribuţia noastră la acest proiect, de 10 procente“, se arată în procesul verbal. Marian Slivilescu a mai spus în Consiliu Local faptul că acest parc nu ar fi de folos pentru îmbunătăţirea mediului. „Se pune problema calităţii mediului, întrebarea mea pentru domnii colegi este, dacă credeţi că mediul din Tismana este poluat? Sau credeţi că 60 de copaci şi 3-6 rânduri de flori vor îmbunătăţii  calitatea mediului“. Consilierul nu crede că cineva din Tismana ar fi venit să-şi petreacă timpul în parc. Acesta a mai spus că cele trei locuri de muncă create în urma construirii acestui parc nu ar fi mare lucru.

În cadrul şedinţei, ceilalţi consilieri PSD au votat împotriva proiectului. Unul dintre consilieri, Nicolae Budică, a admis că adevăratele probleme sunt din cauza conflictului dintre primarul Buzianu şi consilierul Slivilescu. „Am ştiut de la început că acest proiect nu are sorţi de izbândă. Este bine ştiută adversitatea politică şi uneori personală dintre domul primar Buzianu Costel şi domnul Slivilescu Marian ca reprezentanţi ai celor două majorităţi“, a spus Budică.

Buzianu: „Cum propun ceva, cum votează împotrivă“ 

Finanţarea, în valoare de circa un milion de euro, venea de la Guvern, dar era acordată doar dacă 10 dintre cei 15 consilieri ai localităţii votau propunerea. Primarului Costel Buzianu nu i-a trecut încă supărarea după pierderea milionului de euro. „Din cauza a cinci consilieri ai PSD nu pot să fac nimic. Cum propun ceva, cum votează împotrivă. În acest caz, aveam mari şanse să luăm banii aceştia. Cei de la PSD nu au fost însă de acord şi, cum ei sunt cinci, totul a fost în zadar. Au zis că nu-i bun terenul, că una, că alta şi nu au votat, nişte motive aşa...  Am pierdut finanţarea şi acum nu mai avem ce face”, a afirmat primarul. Consilierii care îi pun beţe-n roate primarului sunt: Marian Slivilescu, Ion Răuţ, Gheorghe Sarcină, Dumitru Drumen şi Doru Gheorma.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: