Consilierii USL blochează angajările la Primăria Turburea

Primarul Ion Bârcă din Turburea este supărat pe consilierii USL din comună pentru că se opun angajărilor. Recent, Bârcă a primit avizul de a înfiinţa trei posturi pentru Serviciul de Evidenţă al Populaţiei, ce va fi realizat în Turburea, însă, când a venit vorba de a face angajări, primarul s-a lovit de refuzul consilierilor USL. Primarul Ion Bârcă spune că cei şapte consilieri din USL se opun angajărilor din motive electorale.

Consilierii USL îi pun beţe în roate primarului Ion Bârcă din Turburea. Nu poate să facă angajări în comuna pe care o reprezintă pentru că se loveşte de refuzul consilierilor, care cred că acesta îşi face campanie electorală.

„Am adoptat hotărârea de a realiza un Centru de Evidenţă a Populaţie în Turburea şi am primit şi avizul ANFP-ului de a înfiinţa trei posturi pentru acest serviciu. Toţi au aprobat înfiinţarea acestui serviciu, care nu ar mai pune oamenii din Turburea pe drumuri când vine vorba de eliberarea buletinelor sau a paşapoartelor, însă consilierii USL, trei de la PNL şi patru de la PSD, nu au fost de acord să angajăm trei oameni pentru acest centru. Fiecare primar se gândeşte să creeze locuri de muncă pentru oamenii pe care îi reprezintă”, spune Ion Bârcă.

Zeci de localnici au aflat care este politica USL

Primarul este împăcat că la şedinţa de consiliu local au fost prezenţi şi peste 70 de oameni, care au văzut care sunt adevăratele sale intenţii. „USL este coaliţia care funcţionează la Turburea numai când sunt chestiuni ironice. Nu au fost certuri la şedinţa de consiliu local. Certurile le poartă cu mine. Este o chestiune de campanie electorală. Cred că dacă face Bârcă ceva creşte în ochii oamenilor. Dar consider că cei peste 70 de localnici prezenţi la şedinţă au văzut care sunt intenţiile mele şi a celor de la USL”, mai precizează primarul din Turburea.

Personalul primăriei, redistribuit

Chiar dacă nu va face angajări, Ion Bârcă va da drumul la Centru cu personal din primărie, care va fi redistribuit. Centrul de Evidenţă al Populaţiei din Turburea ar urma să funcţioneze de la jumătatea lunii septembrie. Prin intermediul acestui serviciu oamenii de aici nu ar mai trebui să se deplaseze până la Turceni pentru a-şi ridica buletinele sau paşapoartele.

MEDICI

De la 1 septembrie va funcţiona în comună şi un Centru de Permanenţă, cu cinci doctori din comunele Ţânţăreni, Vladimir şi Turburea, care îşi vor desfăşura activitatea în spaţii corespunzătoare.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: