Comunele din Gorj, campioane la auto-recenzare

Gorjenii mai au la dispoziție câteva zile în care se pot auto-recenza. Această etapă se va încheia pe data de 27 mai, iar începând cu ziua următoare recenzorii pleacă pe teren. Până în acest moment, comunele fruntașe la auto-recenzare sunt Plopșoru, Bengești-Ciocadia și Săulești.

Autorecenzarea AICI

Se pare că procesul de auto-recenzare a mers foarte bine în localitățile în care primarii și recenzorii s-au mobilizat. Este cazul comunei Bengești-Ciocadia, care se situează pe locul 2, iar edilul numără de degete cetățenii și gospodăriile care nu au fost auto-recenzate. ”Eu stau foarte bine cu auto-recenzare. Sunt pe locul doi la nivel de județ Gorj, după comuna Plopșoru. Avem acest rezultat pentru că ne-am mobilizat foarte bine, am vorbit cu oameni, le-am explicat atât eu, cât și funcționarii primăriei. Oamenii fie sau auto-recenzat acasă, fie au venit la primărie ca sa-i ajutăm. Nu știu dacă mai avem 500 de gospodării nerecenzare, să zic mai puțin de un sfert din populație”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengești Ciocadia

Cu toate că localitatea pe care o conduce este fruntașă la auto-recenzare, edilul din Bengești-Ciocadia nu prea are încredere în rezultatul final al recensământului. ”Nu știu cât era de necesar acest recensământ și dacă este atât de real. Se dau acum datele care erau la 1 decembrie 2021 ca dată de referință dar între timp oamenii au mai murit, s-au mai născut, dar noi la recensământul asta numărăm și morții. Nu știu ce se vrea cu acest lucru”. 

  

Vizualizări: 2,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: