Consilierul Toader Pasti, avertisment pentru primar

Consilierul local de la Târgu Jiu, Cristian Toader Pasti, îl avertizează pe primarul Marcel Romanescu de faptul că nu va mai aviza niciun proiect în comisia de urbanism, dacă nu alocă fondurile necesare finalizării noului PUG. „Eu, în calitate de preşedinte al comisiei de Urbanism, am spus că, dacă nu se vine cu Planul Urbanistic General, noi nu mai avizăm absolut nimic în comisie. Nu poţi să lucrezi într-o comisie de urbanism fără să ai un plan urbanistic”, a spus Cristian Toader Pasti.

Ultimul Plan Urbanistic General al municipiului Târgu Jiu a fost adoptat în 1998, având o valabilitate de zece ani. Din 2008 se tot încearcă actualizarea acestuia, au fost contractate firme pentru asta, au fost plătite sute de mii de lei, dar municipiul tot nu are PUG.

Potrivit legii, Planul Urbanistic General trebuie să cuprindă reglementari şi regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al municipiului, atât suprafeţele din intravilan, cât şi cele din extravilan. Totodată, acest plan stabileşte norme generale, pe baza cărora se elaborează mai apoi în detaliu, la scară mai mică, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) şi cele de detaliu (PUD). Planul va delimita zonele industriale de cele civile sau comerciale şi va da anumite destinaţii unor terenuri. (A.A.)

Vizualizări: 1,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: