Consiliile locale aprobă sute de milioane de lei pentru sărbătorile de iarnă

Sute de milioane de lei vechi vor fi cheltuite pentru sărbătorile de iarnă în acest an, în localităţile gorjene, chiar dacă unii dintre primari abia se ţin cu facturile la energia electrică şi riscă debranşarea. După ce Primăria Târgu Jiu a alocat peste două miliarde de lei vechi pentru cadouri şi împodobirea oraşului, exemplul a fost urmat şi de alte primării din judeţ. Alte zeci de primării urmează să dea spre aprobare, hotărâri pentru alocarea unor sume de bani pentru iluminare cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu, spune că pentru acest an au fost alocate peste 600 de milioane de lei vechi, bani ce vor fi folosiţi atât pentru împodobirea oraşului, cât şi pentru cadourile colindătorilor. „Aproximativ 600 de milioane de lei vechi vom cheltui în acest an pentru sărbătorile de iarnă. Banii vor fi folosiţi pentru acordarea de cadouri, împodobirea oraşului şi focul de artificii din noaptea de Revelion. Vom achiziţiona ghirlande luminoase, dar încă nu am stabilit de ce sumă”, spune Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Bobaru spune că focul de artificii din noaptea de Revelion va costa, la Bumbeşti Jiu, aproximativ 150 de milioane de lei vechi.

Sponsorizări pentru iluminatul de sărbători

La Jupâneşti împodobirea localităţii, pentru sărbătorile de iarnă, se va face cu bani de la sponsori. Petre Guşiţă, primarul comunei Jupâneşti, spune că la bugetul local nu mai sunt bani, dar nici nu se gândeşte să nu împodobească comuna de sărbători. „Cheltuim peste 200 de milioane de lei vechi cu iluminatul public, dar nici nu mă gândesc să fac economie aici. Într-o localitate dacă nu ai lumină şi drumuri nu ai nimic. De sărbători o să apelez la agenţii economici din localitate să ne sponsorizeze. O să avem şi în acest an ghirlande luminoase pentru că acesta este spiritul sărbătorilor”, spune Petre Guşiţă.

La Borăscu, ghirlande de anul trecut

În comuna Borăscu se vor da pachete pentru colindători în valoare de 250 de milioane de lei vechi. Constantin Tucu, primarul comunei Borăscu, spune că pentru sărbătorile din acest an se vor aloca bani doar pentru pachetele colindătorilor, iar împodobirea localităţii se va face cu ghirlandele luminoase de anul trecut. „Vom cheltui în jur de 250 de milioane de lei vechi pentru cadourile colindătorilor. La noi este o tradiţie să dăm pachete la colindători şi nu vom renunţa nici în acest an. Pachetele vor conţine dulciuri, portocale, sucuri”, spune primarul de la Borăscu. Pentru a face economie la buget, la Borăscu se vor folosi pentru împodobirea localităţii ghirlandele şi beculeţele de anul trecut. „Pentru împodobirea comunei nu vom cheltui nimic, vom folosi instalaţiile de anul trecut”, a mai adăugat primarul. 

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: