Consiliul de Administraţie al UATAA Motru, revocat de AGA

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Uzina de Termoficare de la Motru va cere în viitoarea şedinţă ordinară revocarea Consiliului de Administraţie al societăţii. Consilierii locali de la Motru, care reprezintă mare parte din AGA, au hotărât organizarea unei noi selecţii pentru funcţiile de membru şi preşedinte al CA de la UATAA Motru, nemulţumiţi fiind de modul în care actualul Consiliu de Administraţie a condus societatea în primul an de mandat.

Actualul Consiliu de Administraţie al Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă  (UATAA) Motru este format din: Eugen Corcoaţă-directorul uzinei, Marilena Ardeiu-secretara prefectului de Gorj, Ion Sanda-directorul Şcolii nr.2 din Motru, Vasile Creţan-directorul adjunct al UMC Lupoaia şi actual preşedinte al CA-ului UATAA şi Gheorghe Cojocaru, fratele preşedintelui PNL Motru. Adunarea Generală a Acţionarilor, a cărei componenţă a suferit modificări recent, în sensul că din ea nu mai fac parte toţi cei 21 de consilierii locali de la Motru, ci numai 6, dar şi 3 funcţionari din primărie, a decis să revoce actualul CA al uzinei, organizând o selecţie pentru desemnarea altor membri. 

„Activitatea CA nu a fost îndeajuns de bună”

Şedinţa AGA prin care va fi revocat actualul CA şi se va proceda la numirea celui nou va avea loc în data de 8 ianuarie. Un alt punct de pe ordinea de zi este stabilirea preşedintelui, dar şi a duratei mandatului şi a remuneraţiei acestora. Reprezentanţii AGA de la UATAA Motru s-au arătat nemulţumit de (ne)performanţele actualei conduceri a uzinei. „Membrii AGA au considerat că activitatea Consiliului de Administraţie nu a fost îndeajuns de bună. Au fost nemulţumiri legate de modul în care au gestionat patrimoniul şi tot ce ţine de UATAA Motru, ţinând cont de faptul că acolo sunt majoritatea banilor publici din primărie, fiind unitate subordonată direct primăriei municipiului Motru”, a declarat Virgil Mihăilă, consilier în cadrul Consiliului Local Motru şi membru AGA a UATAA Motru.  

Şapte candidaţi pe cinci locuri

Şapte persoane şi-au depus dosarele pentru cele cinci posturi de membru în CA. Toţi cei care ocupă în prezent aceste poziţii şi-au depus candidatura pentru noul Consiliu de Administraţie, spune Eugen Corcoaţă, directorul general al Uzinei. “Consiliul Local a hotărât constituirea unei comisii de selecţie, dat fiind faptul că noua AGA de la noi s-a mai restrâns şi a exprimat obiecţiuni cu privire la această problemă. Din ce ştiu, toţi cei care sunt în momentul de faţă în CA şi-au depus dosarele”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul general al UATAA Motru.

Celelalte două persoane care şi-au depus candidatura pentru unul dintre cele cinci posturi de membru sunt Cristian Bengescu şi Elena Ciobanu. Din comisie au făcut parte doi consilieri şi un angajat al primăriei Motru.

DATORII

Uzina de Termoficare de la Motru are în prezent de recuperat de la populaţie circa 20 de milioane de lei. Totodată, înregistrează şi o datorie ce se ridică la circa 10 milioane de lei la CE Oltenia pentru cărbunele pe care l-a folosit pentru producerea agentului termic şi a energiei electrice.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: