Ruşeţ: E posibil să fac un pas lateral

Preşedintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Ion Ruşeţ, pleacă la timp! Ruşeţ a dat de înţeles că ar putea face un pas lateral din sindicat, „în interesul salariaţilor“. SMEO e un sindicat realizat la presiunile administraţiei şi cu susţinerea lui Laurenţiu Ciurel, dar cum de la anul se anunţă schimbări serioase în companie, liderii sindicali nu ştiu încotro să o apuce. Ruşeţ pare că a hotărât să stea o vreme pe margine, până se liniştesc lucrurile, uită lumea de alianţa cu şefimea din CEO şi poate redevine lider sindical sau chiar parlamentar.

În realitate, Ion Ruşeţ, aşa cum a şi declarat, este posibil să nu facă parte din Comisia de negociere a CCM, ceea ce ar fi o umilinţă greu de suportat de fostul senator. În acelaşi timp, un alt motiv este şi situaţia extrem de gravă a CE Oltenia. este clar că liderii sindicali vor obţine nimic la negocieri pentru că societatea „nu o mai duce mult în actualele condiţii“, aşa cum a spus şi şeful Consiliului de Supraveghere din companie. „Nici nu ştiu la ora la care discutăm dacă voi fi negociator din partea sindicatelor. Sunt câteva chestiuni şi, dacă vreţi, de evaluare personală. Lucrurile sunt dificile, e nevoie de unitate şi e nevoie să găsim soluţii. Soluţia este foarte simplă, prin pasul lateral pe care pot să-l facă unii responsabili sindicali începând chiar cu Ion Ruşeţ. Pot să facă un pas lateral în interesul membrilor de sindicat“, a declarat Ion Ruşeţ la Radio Infinit.

Ion Ruşeţ a avut o activitate „tumultuoasă“ în sindicate, unde s-a întors după ce a pierdut alegerile la Senat, în 2012. Ruşeţ a stat o vreme la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), în funcţia de prim-vicepreşedinte, unde a fost mai aproape de administraţia CE Oltenia decât de sindicate. A ales administraţia şi a convins mare parte din lideri să plece din FNME pentru a face împreună un sindicat majoritar şi reprezentativ la nivelul companiei. S-au chinuit un an întreg şi nu au reuşit. A apărut apoi Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER) condus de Gabriel Căldăruşe. Ulterior SMER a devenit SMEO, ceea ce i-a enervat pe sindicaliştii din Turceni, Motru şi Craiova. Au „furat“ numele sindicatului pe care voiau să-l înfiinţeze cu toţii. Astfel, Ruşeţ a demisionat de la Federaţia „Univers“, din funcţia primită ca urmare a afilierii la organizaţie, la presiunile liderilor din Motru şi Turceni. Ruşeţ a fost preluat de Căldăruşe, care i-a dat funcţia de preşedinte executiv la SMEO. Acum, în CE Oltenia sunt trei tabere în rândul sindicatelor: cei de la SMEO, cei care s-au despărţit de SMEO şi cei care au rămas la FNME.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: