Consiliul Judeţean Gorj nu are bani pentru „Gorjeanul anului”,

Consiliul Judeţean Gorj nu mai are fonduri să acorde un premiu de 1.000 de lei, sumă cu care acesta i-a obişnuit pe toţi câştigătorii trofeului „Gorjeanul anului”. Este greu de crezut că în vistieria judeţului nu se găsesc 1000 de lei pentru a recompensa persoane care a adus cinste Gorjului.

„Deoarece în regulament se prevede ca acest lucru să se facă într-un cadru festiv, de obicei cu ocazia zilelor Gorjului, având în vedere că anul acesta nu s-a mai organizat acest eveniment din cauza reducerii bugetelor locale, posibil ca desemnarea acestui titlu să se facă într-o şedinţă până la sfârşitul anului”, a declarat Adina Andriţoiu.

În ceea ce priveşte candidaţii pentru acest titlu, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că există o singură propunere, în persoana scriitorului Alexandru Doru Şerban. „Asta este singura propunere, poate că dacă am fi mediatizat mai mult ar mai fi şi alte propuneri, nici asta nu va putea fi luată în considerare până nu se va pronunţa comisia de învăţământ”, a adăugat Adina Andriţoiu.

Doru Alexandru Dumitru, autor a peste 40 de cărţi despre istoria şi spiritualitatea Gorjului, aşteaptă să vadă ce va decide comisia. „Era vorba să se desemneze titlul de zilele Consiliului Judeţean, dar cum nu a mai fost festivitatea, a rămas moartă treaba. Aşteptăm să vedem ce spune comisia însă eu sper să fiu recunoscut pentru activitatea mea”, a declarat Alexandru Doru Şerban. Anul trecut, titlul i-a fost atribuit părintelui Constantin Runcanu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: