Consiliul Judeţean mai dă trei miliarde pe vorbe goale

Aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi, fonduri europene, vor fi cheltuite pentru reactualizarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj 2007- 2013. Licitaţia organizată de către Consiliul Judeţean Gorj a fost câştigată de către o firmă de consultanţă din Bucureşti. Miliardele vor fi cheltuite pentru a organiza întâlniri cu primarii şi va efectua sondaje de opinie în rândul gorjenilor pe teme privind Strategia de dezvoltare a localităţilor din judeţ.

O firmă din Bucureşti a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Gorj pentru reactualizarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj 2007- 2013. Studiile ce urmează a fi efectuate de către Grupul de Economie Aplicată (GEA Strategy) costă aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi şi constă în: studiu privind valorificarea patrimoniului natural, cultural şi istoric; studiu privind managementul resurselor umane la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale, studiu privind accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice şi studiu privind dezvoltarea infrastructurii de drumuri şi poduri din Gorj. Reactualizarea Strategiei de dezvoltare socio- economică a judeţului face parte din proiectul “Euro- Strategie, Euro- Administraţie, Euro- Cetăţeni”. Până acum, strategia judeţului Gorj a însemnat instruirea a 125 de persoane din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale din Gorj. “Strategia de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj 2007- 2013 a fost îmbunătăţită. Firma de consultanţă din Bucureşti, care a câştigat licitaţia, va efectua un studiu foarte complex. Vor fi organizate întâlniri cu primarii, pe teme ce i-ar putea interesa din punct de vedere strategic. De asemenea, se vor face sondaje atât în rândul cetăţenilor cât şi în rândul personalului de la resurse umane”, a declarat Ionel Dobre, reprezentant al Consiliului Judeţean Gorj.

FONDURI

Întreg proiectul “Euro- Strategie, Euro-Administraţie, Euro-Cetăţeni” are o valoare de 781.500 lei, din care 85% sunt fonduri europene, 13 % fonduri de la bugetul naţional şi 2% cofinanţarea Consiliului Judeţean. Revizuirea Strategiei de  dezvoltare a judeţului Gorj se face la intervale scurte, de regulă la fiecare doi ani şi are ca scop reducerea marjei de eroare în privinţa evaluării resurselor necesare pentru implementarea obiectivelor.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: