Consiliul Local Tismana, în instanţă cu Prefectura Gorj

Consiliul Local Tismana a fost dat în judecată de către Prefectura Gorj din cauză că nu şi-a revocat hotărârea privind aprobarea bugetului pentru anul în curs. Consilierii au alocat peste 500.000 lei realizării unor investiţii noi, în ciuda faptului că nu erau asigurate fonduri pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare începute deja. Primarul recunoaşte că s-a încălcat legea şi spune că cei din opoziţie încearcă să se răzbune prin diferite mijloace.

Instituţia Prefectului a acţionat în instanţă Consiliul Local Tismana din cauza nerevocării hotărârii prin care a fost aprobat bugetul pentru anul în curs. Potrivit proiectului, au fost alocate fonduri în vederea începerea unor investiţii fără a exista bani pentru finalizarea lucrărilor începute cu mai mult timp înainte. Primăria Tismana demarase lucrările de asfaltare a drumurilor Pocruia- Costeni, Gornoviţa- Topeşti şi a drumului sătesc Vânăta, însă nu erau asigurate fonduri pentru finalizarea investiţiei. Ba mai mult, suma de 503.000 lei necesară pentru amenajarea drumului de la Vânăta a fost alocată pentru reabilitarea canalizării Tismana, în condiţiile nu erau făcute nici măcar studiile de fezabilitate. “În urmă cu câteva zile am chemat în instanţă Consiliul Local Tismana din cauză că nu şi-a revocat hotărârea privind aprobarea bugetului. Au fost alocate fonduri pentru începerea unor investiţii, în condiţiile în care nu erau asiguraţi banii pentru finalizarea celor începute. Aşteptăm ca în perioada următoare să ne sosească citaţia pentru a ne prezenta la tribunal”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

Încălcarea legii, recunoscută de primar

Primarul oraşului Tismana recunoaşte că s-a încălcat legea şi spune că nu a fost de acord cu hotărârea consilierilor. “Sper ca instanţa de judecată să lămurească lucrurile deoarece Instituţia Prefectului a procedat foarte corect. Legea a fost încălcată şi era normal să fie continuate investiţiile existente deja. Cred că aici sunt interese ascunse deoarece proiectul de hotărâre a fost votat doar de consilierii din opoziţie. Există un grup de persoane în Consiliul Local, care fac asta de ani zile tocmai pentru că sunt împotriva mea”, a declarat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: