Constantin Brâncuşi în ipostaze inedite

Constantin Brâncuşi poate fi văzut în ipostaze inedite într-o expoziţie semnată de caricaturistul gorjean Grigore Haidău. Expoziţia „Universalul Constantin Brâncuşi văzut de mari graficieni români şi străini” conţine caricaturi ale sculptorului realizate de artişti plastici din Argentina, Brazilia, România sau Anglia.

Reproducerile după lucrările semnate de Ricardo Ajler din Argentina, Mohamad Hossein Attaran din Iran, Luigi Rocco din Brazilia, Marcel Iancu din România, Guaico din Columbia sau Ian Bukei din Anglia sunt expuse la Muzeul Judeţean Gorj. „Expoziţia este inedită deoarece până acum nici în judeţul Gorj nu s-a organizat o expoziţie cu lucrări ale artiştilor plastici din ţară care l-au portretizat pe Brâncuşi. Inedită este şi pentru că alături de lucrările acestor mari graficieni români apar lucrările unor graficieni din lumea întreagă, Argentina, Franţa, China, Japonia”, spune graficianul Grigore Haidău.

Respectivele lucrări au fost reproduse de Grigore Haidău după colecţia particulară a artistului Nicolae Ioniţă din Ploieşti.  „Lucrările trimise au fost de mărimea unui timbru, după care eu am lucrat aproape trei luni de zile. Le-am lucrat la lupă. Acestea vor putea fi admirate şi la Casa memorială Constantin Brâncuşi de la Hobiţa pe 16 martie”, menţionează Grigore Haidău. Expoziţia este organizată în cadrul manifestărilor organizate de Muzeul Judeţean Gorj cu ocazia împlinirii a 54 de ani de la trecerea în nefiinţă a sculptorului de talie mondială Constantin Brâncuşi.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: