Constantina Diţă nu uită de unde a plecat

Orice gorjean care a iubit sportul îşi aminteşte cu plăcere de fosta mare campioană olimpică Constantina Diţă. Puşa, cum îi spuneau antrenorii pe vremea când alerga pentru CS Pandurii, a revenit joi la Târgu Jiu pentru a pune bazele unui proiect sportiv.

Marea campioană olimpică de maraton din Gorj, Constantina Diţă, s-a aflat joi la Târgu Jiu, pentru a purta discuţii cu primarul Marcel Romanescu şi directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ. Ea se va implica în organizarea unor evenimente sportive care vor avea loc la Târgu Jiu. La discuţii a mai luat parte şi fostul mare atlet de la CS Pandurii, Ovidiu Niculescu, cel care a lucrat mult timp cu Gabriela Szabo, în perioada când marea atletă mai era în activitate.

Cum stadionul din Târgu Jiu va avea o pistă omologată pentru competiţii internaţionale, pentru gorjeni va fi de acum mult mai simplu să organizeze evenimente atletice de nivel naţional şi internaţional.

Primarul Marcel Romanescu a lăsat să se înţeleagă că ar fi vorba de un concurs de maraton, precizând că antrenorii Viorica Dima şi Ion Bură, ambii antrenori ai CS Pandurii la secţia de atletism, vor fi implicaţi în organizare. Edilul a postat pe pagina de facebook o fotografie în care apare alături de marea campioană din Turburea, Constantina Diţă Tomescu, care este şi cetățean de onoare al municipiului Târgu Jiu, de fostul atlet gorjean Ovidiu Niculescu, şi de directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ cu care spune că pregăteşte viitoare evenimente atletice, deşi CSM nu are secţie de atletism. "Pregătim, împreună cu marea atletă, dar și cu Clubul Sportiv Municipal, o amplă serie de evenimente sportive ce se vor desfășura pe întreg parcursul anului viitor în municipiul nostru. Va fi o surpriză pentru târgujieni și nu numai, iar deocamdată pot să vă dau doar câteva detalii. Constantina Diță-Tomescu organizează de 5 ani un maraton care îi poartă numele la București. Vom avea și noi, aici, acest eveniment sportiv, organizat oficial, cu sportivi profesioniști, dar și alte competiții. Vom beneficia, totodată, de ajutorul și experiența a doi dintre cei mai cunoscuți și apreciați antrenori de atletism din țară, Viorica Dima și Ion Bură. Toate aceste manifestări, pentru care astăzi am căzut de acord să colaborăm, au menirea de a promova sportul la Târgu Jiu. Continuăm, în acest fel, seria de măsuri pe care mi le-am propus pentru dezvoltarea tuturor ramurilor sportive, atrăgând în special tinerele generații ce vor da viitorii campioni cu care ne vom mândri", a scris edilul pe pagina de facebook, care pare o cale de comunicare mult mai comodă decât conferinţele de presă pe teme de sport.

Atletismul este unul dintre sporturile de tradiţie la Târgu Jiu, sute, sau poate chiar mii de atleţi, dacă luăm în calcul toţi sportivii descoperiţi de antrenorii Bură, Dima, Onescu sau Zorilă, şi trimişi spre marea performanţă, s-au ridicat în acest sport. Nu toţi au ajuns la performanţă dar oricum foarte mulţi pentru un club mic, cum este considerat CS Pandurii, şi pentru un oraş mic ca Târgu Jiul. Cu siguranţă că antrenorul federal Ion Bură, care a coordonat mai multe loturi naţionale, va reuşi să aducă la Târgu Jiu mai multe competiţii naţionale, după o perioadă lungă în care acest sport a lipsit de pe stadionul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: