LPF şi FRF sunt de acord. Vor schimba sistemul de licenţiere

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au anunţat săptămâna trecută, prin vocile preşedinţilor Gino Iorgulescu, respectiv Răzvan Burleanu, că vor schimbarea licenţierii pentru participarea în Liga 1. Aceştia au revenit cu precizări explicând de ce nu se va mai permite tuturor echipelor fără stadioane să promoveze şi ce condiţii  trebuie să îndeplinească cluburile să poată evolua la nivelul primei ligi.

LPF şi FRF au ajuns la un acord şi ceea ce era doar o propunere săptămâna trecută a ajuns acum un acord între cele două foruri ale fotbalului românesc.

Gino Iorgulescu, preşedinte LPF, a precizat că s-au demarat acele discuţii cu FRF pentru schimbările de la licenţiere pentru viitorul sezon în care nu se vor mai acorda graţieri: "Această măsură afectează promovarea cluburilor mici în Liga 1, pentru că aceste cluburi nu au stadioane şi condiţii pentru a juca în Liga 1. Din acest punct de vedere, suntem în discuţii cu FRF să facem nişte schimbări, pentru că nu le mai putem acorda graţiere să joace un an în altă parte, în alte localităţi unde găsesc stadion omologat. Aşa nu se mai poate".

Până acum, la toate eşaloanele, echipele fără infrastructură primeau o derogare care le permitea să joace timp de un an în alt oraş. În Liga 1 sunt deja mai multe echipe care nu joacă acasă, chiar şi Pandurii a fost în această situaţie jucând în Liga 1 la Severin şi în Liga 2 la Motru.

Şi Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, a revenit cu precizări referitoare la condiţiile de licenţiere, şi spune că nu numai stadioanele vor conta pentru promovarea în liga 1, ci si capacitatea lor, încălzirea gazonului, tribunele acoperite şi cabinele de transmisii tv: "Nu doar acest lucru ne interesează, să existe acel stadion, ci şi câte locuri are, câte locuri acoperite sunt pe acel stadion, ne interesează partea de încălzire, de nocturnă, spaţiile de transmisii TV. La nivel de Comitet Executiv vrem să luăm astfel de decizii pentru fiecare eşalon, decizii pe care să le putem anunţa cu ceva timp înainte, astfel încât să oferim şanse egale, echitate, până la urmă, tuturor cluburilor angrenate în promovare, fie că vorbim de la Liga a 4-a la Liga a 3-a, de la Liga a 3-a la Liga a 2-a, de la Liga a 2-a la Liga 1. Da, o să întărim serios partea de infrastructură. Fiindcă, în primul rând, ne interesează să punem în centrul atenţiei suporterii".

În Liga 2 echipe cu tradiţie şi suporteri, dorite în Liga 1, sunt ”U” Cluj, Petrolul, UTA, FC Argeş, ASU Politehnica, SSC Farul şi chiar şi Pandurii, echipă care acumulase 12 ani de primă ligă până la retrogradarea din 2017 şi care are o tradiţie de peste 50 de ani. De asemenea, Pandurii era una dintre echipele din Liga 1 aflate în top în ceea ce priveşte media de suporteri, ani la rând tribunele Municipalului din Târgu Jiu fiind arhipline la majoritatea meciurilor importante.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: