Consultaţii pe bandă rulantă la un medic de familie din Alimpeşti

Medicii de familie fac legea în cabinetele lor. Asta a demonstrat un medic primar din Comuna Alimpeşti, care susţine că face zilnic câte 50 de consultaţii, deşi legea îi permite numai 20. Cât despre programarea pacienţilor la consultaţie nici nu poate fi vorba. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj vor verifica activitatea medicului de familie, care tratează bolnavii pe bandă rulantă.

Fiecare medic de familie are legea lui după care îşi desfăşoară activitatea în cabinetul individual. De exemplu Didel Vâlcea, care este medic de familie în comuna Alimpeşti, îşi coordonează activitatea după bunul lui plac. Medicul susţine că sunt zile când face şi câte 50 de consultaţii pe zi, deşi legea îi permite numai 20. „Eu am bolnavi mulţi. Dacă vin la cabinet nu pot să-i trimit acasă. Mai ales când e zi de târg vin foarte mulţi la consultaţii. Am făcut şi câte 50 de consultaţii pe zi. Vin oamenii că sunt bolnavi. Au fost şi zile când am avut 20-30 de pacienţi. Eu îmi fac treaba şi am grijă de bolnavi. Cine zice că trebuie să fac câte 20 de consultaţii pe zi?”, a declarat Didel Vâlcea.

Programarea la cabinet, o aberaţie !

Cât despre programări, medicul de familie din Alimpeşti nu are habar. El susţine că la cabinetele din mediul rural nu funcţionează sistemul de programare a consultaţiilor, oamenii vin când pot le medicul de familie. „Ce programări, domnişoară. Cine să facă programările, eu? Fiecare pacient vine când poate şi când e bolnav, nu când se programează. Ce e cu programările astea? În mediul rural nu merge cu programări. V-am spus, oamenii vin când e zi de târg sau înainte de ziua când e farmacia deschisă să-şi ia medicamentele. La cabinetele din mediul rural, treburile merg altfel decât la oraş. Acolo or avea oamenii timp să se programeze. Aici nu. Când vin nu-i întreb de programare şi dacă nu au să-i trimit acasă. E o aberaţie asta”.

CJAS: Legea e pentru toată lumea

Întrebat cât timp stă la cabinet pentru a-şi consultat bolnavii, medicul nu a avut replică, însă ştie că trebuie să aloce câte 15-20 de minute fiecărui pacient. „Eu stau mult la cabinet. Stau până consult ultimul bolnav. Nu plec dacă am pacienţi la uşă. V-am mai spus, am şi câte 50 de consultaţii zilnice. Stau cu fiecare bolnav câte 15-20 de minute. Depinde cât îmi ia să-i consult şi să le dau reţete. Da asta nu e treaba dumneavoastră, că nu am contract cu dumneavoastră. Am cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj”.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au aflat despre această situaţie şi susţin că vor verifica activitatea medicului de familie. „Noi o să verificăm cele semnalate de dumneavoastră. Pot să vă spun de acum faptul că trebuie să facă programare la bolnavi şi să nu depăşească 20 de consultaţii zilnic. Legea asta este pentru toată lumea”, a declarat Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj.

Medicul de familie îşi tratează pacienţii pa bandă rulantă şi aşteaptă banii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: