Continuă acţiunile de depistare a chiulangiilor din şcoli

Poliţiştii gorjeni şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean au continuat acţiunile iniţiate pe raza municipiului Târgu Jiu pentru a preveni absenteismul şcolar şi întărirea siguranţei civice în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ. Conform unui raport dat publicităţii de Poliţie, au fost identificaţi 16 elevi care frecventau diferite unităţi de alimentaţie publică din apropierea şcolilor unde aceştia învaţă, dar numai 5 dintre ei se aflau în timpul orelor de curs. „Nu au fost identificaţi minori care să consume băuturi alcoolice, iar personalul de serviciu din locaţiile verificate a fost atenţionat cu privire la prevederile legale, referitoare la servirea minorilor cu alcool şi ţigări.Ulterior, s-a procedat la informarea conducerii unităţilor de învăţământ ai căror elevi au fost identificaţi absentând şi s-a verificat situaţia şcolară a acestora”, se arată în raportul respectiv.

            Tot ieri, poliţiştii din Bumbeşti-Jiu s-au deplasat la Şcoala Generală Curtişoara, ocazie cu care au prezentat elevilor şi cadrelor didactice preocupările poliţiştilor în ceea ce priveşte siguranţa în şcoli şi buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ în mediul şcolar. „De asemenea, elevilor le-au fost prezentate unele evenimente negative produse în şcoli iar ulterior mediatizate, precum şi consecinţele faptelor respective. Totodată, au fost adresate recomandări referitoare la modul de conduită şi comportament ce trebuie adoptat în timpul programului şcolar, dar şi în familie ori comunitate. S-a stabilit cu personalul didactic modalitatea de comunicare şi informare reciprocă asupra problemelor identificate în mediul şcolar sau în afara acestuia”, se mai arată în raport.

            În perioada următoare, având în vedere Protocolul privind întărirea siguranţei civice în zona unităţilor de învăţământ, poliţiştii şi inspectorii şcolari vor desfăşura activităţi similare, siguranţa elevilor, fiind o prioritate a ambelor instituţii, mai ales după incidentele din ultima perioadă.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: