Contractul pentru modernizarea Căii Eroilor, atribuit

Autorităţile locale din Târgu Jiu au atribuit contractul de ”Modernizare şi Reabilitare Zona Protejată a Ansamblului Monumental Calea Eroilor” din Municipiul Târgu Jiu societăţii DS Biroul de Arhitectură SRL. În fapt este vorba de arhitectul Dorin Ştefan care s-a angajat, în urma unui concurs de soluţii organizat de primărie, să modernizeze Calea Eroilor din Târgu Jiu. Pentru acest proiect, arhitectul Dorin Ştefan va încasa de la primăria Municipiului Târgu Jiu suma de 1.155.000 lei.

Contractul ”Proiectare, modernizare şi reabilitare zona protejată a ansamblului Monumental Calea Eroilor” a fost atribuit de municipalitate pe 30 octombrie arhitectului Dorin Ştefan. Acesta a şi fost câştigătorul concursului de soluţii organizat de primărie în vara acestui an. Prin contract, arhitectul Dorin Ştefan se obligă să ofere servicii de arhitectură, servicii de inginerie şi servicii integrate de inginerie, servicii de amenajare urbană şi servicii de testare şi analiză tehnică. Totul contra sumei de 1.155.000 de lei, se arată în licitaţia atribuită pe SEAP. Contractul de atribuire trebuia semnat încă din august însă municipalitatea a spus că Dorin Ştefan trebuia să mai aducă completări la proiect. ”Ultima întâlnire între comisia numită prin dispoziţia primarului şi ofertant a avut loc la începutul lunii septembrie în cadrul căreia Primăria Municipiului Târgu Jiu a cerut mai multe completări la oferta tehnică. Întrucât s-au solicitat detalii suplimentare faţă de oferta iniţială, asocierea a înaintat Primăriei Municipiului Târgu Jiu propunerea tehnică şi financiară pentru proiectul ”Modernizare şi Reabilitare zonă protejată a Ansamblului Monumental Calea Eroilor Municipiul Târgu Jiu, iar contractul a fost atribuit la sfârşitul lunii octombrie”, a spus Lavinia Petriţa, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Dorin Ştefan, unul dintre cei mai celebri arhitecţi din lume, are ca sarcină să vină cu idei de modernizare a tronsonului dintre Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului, fiind vorba de pasaje pietonale, parcări, pasaje subterane. Banii pentru investiţie vor atraşi din fondurile europene.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: