Contraziceri pe tema depozitului de zgură şi cenuşă de la Rovinari

Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a revenit asupra deciziei de închide depozitul de zgură şi cenuşă de la Rovinari. Conducerea instituţiei consideră că acest lucru nu se poate realiza întrucât sunt necesare cheltuieli foarte mari. În replică, CE Rovinari spune că în septembrie lucrările vor fi finalizate.

“Pentru a preveni antrenarea în atmosferă a cenuşii zburătoare s-a luat măsura închiderii depozitului Beterega Cicani prin placarea cu pământ şi însămânţarea suprafeţei placate cu un amestec de plante perene. Având în vedere costul ridicat al acestor lucrări (circa 1,6 milioane de euro fără TVA) lucrările de închidere au fost eşalonate până în 2014”, se arată într-un material realizat de Elisabeta Juveloiu, directorul APM Gorj, pentru Comisia de Dialog Social. De asemenea, conducerea agenţiei consideră că în continuare va exista pericolul poluării oraşului Rovinari. “Până la închiderea totală a depozitului, singura soluţie de prevenire a spulberării cenuşii de către vânt este stropirea cu apă a suprafeţei depozitului. De aceea se va păstra în funcţiune sistemul de stropire existent. Dar, această măsură nu se poate realiza pe toată suprafaţa depozitului, având în vedere faptul că sistemul de stropire este dispus perimetral. Astfel zona centrală neputând fi umectată, rămâne expusă spulberării cenuşii în perioadele cu vânt intens”, se mai precizează în informarea Elisabetei Juveloiu.

CONTRAZICERI

Reprezentanţii CE Rovinari spun că depozitul a fost închis deja mai mult de jumătate, lucrările urmând a se finaliza până în luna septembrie. “Lucrările de închidere a depozitului au fost demarate începând cu luna mai, iar până în momentul de faţă au fost executate mai mult de jumătate. Sperăm ca până în luna septembrie depozitul să fie închis în totalitate”, a declarat Diana Milea, purtătorul de cuvânt al CE Rovinari.   

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: