Contre între Călinoiu şi Dian Popescu pe numirea lui Ciurel

Laurenţiu Ciurel nu a fost pus pe criterii politice, declară preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu. Ba da, a fost pus politic, răspunde liderul PNL Gorj, partenerul PSD în USL. Numirea lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de director general executiv la CE Oltenia este contestată şi în instanţă de Fondul Proprietatea.

Declaraţiile celor doi sunt date în contextul demiterii ultimului director pe care-l mai aveau liberalii la CE Oltenia, mai ales că în locul lui a fost pus un pesedist. Declaraţia lui Călinoiu jigneşte inteligenţa cititorilor care ţin minte că Ciurel a fost vicepreşedinte PSD Gorj, pentru care partidul a schimbat şi statutul, iar apoi a fost promovat director general la Termocentrala Rovinari, după care în fruntea CE Oltenia. „Laurenţiu Ciurel nu este nominalizat pe criterii politice şi este selectat în urma unui concurs, urmare a unui proiect la o firmă care s-a preocupat o firmă de recrutare, iar USL a spus că nu se va mai politiza de nici un fel“, a declarat Ion Călinoiu, şeful judeţului adăugând că Ciurel nu face epurări politice. Acesta a adăugat că, pentru a trece de perioada grea, Ciurel trebuie să pună în funcţii „oamenii care conduc la realizarea unor indicatori de performanţă“. „Acolo au fost pe poziţii interimare nişte specialişti, nu liberali, pesedişti, pedelişti“, a mai spus Călinoiu.

La această declaraţie a avut reacţie şi copreşedintele USL Gorj, liberalul Dian Popescu. Acesta crede că Laurenţiu Ciurel face epurări politice, nu caută să pună specialişti pe posturi. „Ba da, a fost numit politic şi dacă tot insistăm pe criterii de performanţă, Ciurel ar fi trebuit să-şi dea primul demisia. Dacă vorbim de criterii de performanţă“, a declarat acesta, amintind situaţia financiară a companiei.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: