Controale lunare pe DN66. Lucrările, amânate încă două săptămâni!

Lucrările la DN 66, pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu, vor începe peste două săptămâni, susţine Mircea Pop, directorul general al CNADNR. Firma spaniolă care a câştigat lucrarea va încasa avansul peste câteva zile şi va trece la treabă. Pop a promis ieri la Târgu Jiu că va face controale lunar pe acest drum, mai ales că prima firmă care a câştigat licitaţia acum câţiva ani a luat avansul şi a dat bir cu fugiţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, s-au întâlnit ieri, la sediul Instituţiei Prefectului, cu Mircea Pop, directorul general al CNADNR, Adrian Lumezeanu- directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri  Craiova, precum şi cu Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj. Discuţiile s-au axat pe analiza stadiului implementării proiectului de reabilitare a tronsonului de drum DN 66 Rovinari- Bumbeşti-Jiu.

După vizita efectuată pe drumul de la Sadu, reprezentanţii CNADNR au precizat faptul că lucrările pregătitoare au început deja, fiind finalizate procedurile de  management al traficului, descărcare arheologică şi deminare. Ba mai mult, şeful CNADNR dă asigurări că, în termen de două săptămâni, se va trece la demararea lucrărilor efective de reabilitare a părţii carosabile. „S-a plâns toată lumea de DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu. Pot să vă spun că reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia au primit ordinul de începere al lucrărilor întrucât am primit garanţia finanţării proiectul. Am întârziat cu ordinul de începere al lucrărilor întrucât nu avea asigurate fondurile”, a declarat Mircea Pop, imediat după întâlnirea cu autorităţile judeţului.

Lucrările peste două săptămâni, avansul în câteva zile

Licitaţia pentru reabilitarea drumului de la Sadu a fost câştigată de firma Comsa Sau, din Spania, valoarea lucrărilor fiind de 197,6 milioane de lei, fără TVA. Aceasta licitaţie a fost organizată după rezilierea contractului cu ungurii care au încasat milioane de euro pentru mai puţin de 5% din lucrări, apoi luându-şi tălpăşiţa. Se pare că şi de această dată partea română va proceda în mod asemănător ca în urmă cu câţiva ani. Deşi a precizat că lucrările vor începe în două săptămâni, şeful CNADNR nu a omis să spună că reprezentanţii firmei spaniole vor încasa avansul în câteva zile. „Rezilierea contractului cu firma maghiară a fost greu de realizat. De această dată, sunt clauze contractuale care îl obligă pe constructor să respecte termenele. Avem asigurată finanţarea, iar în câteva zile vom plăti constructorului un avans de 10-15%. Acest avans nu este condiţionat de începerea lucrărilor. Mai pot să vă spun că voi veni lunar în Gorj pentru a vedea stadiul lucrărilor”, a precizat Mircea Pop.     

ÎNCREDERE

Dacă până ieri, preşedintele Consiliului Judeţean era nemulţumit din cauza amânării începerii lucrărilor, acum Ion Călinoiu este încrezător că se vor respecta termenele de executare. „Spre deosebire de data trecută, acum avem graficul de urmărire al lucrărilor. Reprezentanţii CNADNR au venit cu garanţia finanţării, iar în momentul de faţă constructorul este pe teren pentru organizarea de şantier”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: