Control la Ambulanţă de la Ministerul Sănătăţii

O comisie din cadrul Ministerului Sănătăţii şi a Direcţiei de Sănătate Publică Dolj  a ajuns ieri în Gorj pentru a verifica activitatea desfăşurată la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj din 2008 şi până la jumătatea anului 2010.  Secretarul de stat Raed Arafat susţine că astfel de controale s-au efectuat şi la serviciile de ambulanţă din alte judeţe, dar la Gorj se verifică şi sesizările care au ajuns aproape lunar la Minister.

Două persoane din cadrul corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi doi inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj au ajuns ieri dimineaţă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.  A fost desigilată încăperea unde se află documentele contabile, foile de parcurs, dar şi alte acte care au legătură cu contractul ambulanţei cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. „A venit controlul. Au început deja să verifice documentele. Se uită la toate documentele de la începutul anului 2008 şi până la jumătatea anului 2010. Eu nu-mi fac probleme pentru că în acea perioadă eu nu eram la manager la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi nici nu ocupam vreo funcţie de conducere”, spune Ana Duma, manager interimar la SJA Gorj.

Nici o lună fără reclamaţie

Secretarul de stat Raed Arafat susţine că la Gorj vor fi verificate şi sesizările care au ajuns frecvent la Ministerul Sănătăţii. „De la Gorj primim sesizări continuu, pentru că sunt mai multe părţi acolo care fiecare o reclamă pe cealaltă. Nu este lună în care să nu vină vreo sesizare de la Gorj. Controlul care se face acum nu este neapărat din cauza reclamaţiilor şi face parte din nişte verificări care se fac la serviciile de ambulanţă pe partea de contabilitate, achiziţii publice şi pe parte funcţională. Corpul de control este trimis să verifice anumite fişe, funcţionarea serviciului şi aspectele care au fost semnalate în reclamaţii repetate, să vedem dacă se adeveresc.”, spune Raed Arafat.

O problemă cu care s-a confruntat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj în perioada 2008-2010 are legătură cu depăşirea consumului de carburat şi în urma unei analize făcute de actuala conducere s-a descoperit ce s-a întâmplat în acea perioadă.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: