Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Conturi blocate la o primărie din Gorj

Primăria Bumbești Pițic, județul Gorj, s-a ales cu conturile blocate din cauza arieratelor pe care le înregistrează. Conform reprezentanților Trezoreriei Gorj, administrația locală nu a reușit să reducă cu 5% datoriile mai vechi de 90 de zile, așa cum prevede legea.

În aceeași situație s-a aflat și primăria Stănești până joi, 14 februarie, când a reușit să-și reducă arieratele cu procentul impus de lege.

Primarul comunei Bumbești Pițic, Michy Nioață, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă, conform finanțiștilor gorjeni, primăria înregistrează arierate de 114.000 lei, fiind vorba de datorii învechite din care numai 26.000 reprezintă plăți datorate aferente programelor naționale. Restul sumelor reprezintă datorii aferente cheltuielilor din bugetul propriu. Până își va debloca conturile, primăria va putea face plăți doar din venituri proprii.

La finalul lunii ianuarie, mai multe primării au înregistrat arierate, dar mare parte și-au redus datoriile învechite cu 5% față de soldul lunii decembrie și de aceea nu s-au ales cu conturile blocate. ”La 31 ianuarie 2019, totalul arieratelor la nivelul județului Gorj a fost de 1.790.000 lei. Din care, aferente programelor naționale 910.000 lei. Rezultă că 880.000 sunt proprii”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorierul șef al Trezoreriei Gorj.

Primăria Târgu Jiu are arierate în sumă totală de 600.000 lei, întreaga sumă fiind aferentă programelor naționale. Municipiul Motru-712.000, din care pe programe naționale 276.000 lei. Berlești-7500 lei, datorii învechite aferente programelor națioanale. Și primăria Roșia de Amaradia are arierate, în sumă totală de 334.000 lei, toate din bugetul propriu. Pimăria Stănești a întregistrat datorii mai vechi de 90 de zile în sumă totală de 21.000 lei.

Vizualizări: 1,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: