Târgu Jiu: Reguli mai dure pentru comercianți

Municipalitatea vrea să impună reguli mai stricte pentru comercianți. Primăria Târgu Jiu a pus în dezbatere un proiect prin care aprovizionarea să se facă mai mult noaptea la firmele situate pe străzi cu restricții. Dacă va intra în vigoare, hotărârea vine și cu amenzi aspre pentru cei care nu o vor respecta.

Inițiatorii proiectului sunt primarul Marcel Romanescu și consilierul PMP Ion Săvoiu. Proiectul a fost pus în dezbatere publică, iar cei interesați pot merge cu sugestii și propuneri la sediul instituției. Aleșii propun ca programul de aprovizionare al spațiilor comerciale situate pe străzile cu restricții de circulație, cum ar fi oprirea sau staționarea interzisă, să se facă doar în anumite intervale orare. De exemplu, agenții economici ar trebui să aducă marfa doar între orele 10.00 – 11.00, 18.00 – 19.00 și 22.00 – 07.00.

În schimb, magazinele care nu sunt situate pe străzi cu restricții de circulație vor putea să se aprovizioneze între orele 08.00 – 18.00, respectiv 22.00 – 07.00. În plus, „în piețele din municipiul Târgu Jiu, Piața Centrală și Piața 9 Mai, programul de aprovizionare al spațiilor comerciale și al comercianților care își desfășoară activitatea pe mese, tarabe, pupitre, va fi în intervalul 20.00 – 08.30 și 13.30 – 14.30”, se arată în documentul postat pe site-ul primăriei. Totodată, mașinile care transportă marfă nu vor avea voie să parcheze pe „străzi, în parcări publice sau alte terenuri publice ce aparțin primăriei”.

Proiectul de hotărâre prevede și amenzi pentru cei care vor încălca legea. Pentru persoanele fizice, amenda poate ajunge până la 800 de lei, iar pentru firme, este prevăzută o sancțiune de până la 2.000 lei la care s-ar adăuga anularea autorizației de funcționare.

Vizualizări: 1,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: