Conturile Primăriei Târgu Jiu, din nou blocate

Primăria Târgu Jiu a avut din nou conturile blocate după ce o societate care a prestat servicii pentru primărie nu şi-a primit banii aferenţi şi a dat în judecată municipalitatea, magistraţii dându-i câştig de cauză. Cum nu a plătit datoria la timp conturile primăriei au fost blocate.

Societatea respectivă cu sediul în Craiova a dat în judecată Primăria Târgu Jiu pentru neonorarea unor facturi de aproximativ cinci miliarde de lei vechi pentru lucrările de hidroizolaţie pe care le-a efectuat la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu. Instanţa i-a dat câştig de cauză şi a emis o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care obligă Primăria Târgu Jiu să plătească suma datorată la care s-au mai adăugat şi penalizări. Cum plăţile nu au fost făcute la timp, primăria Târgu Jiu a avut conturile blocate din data de 22 aprilie până ieri dimineaţă. „E o procedură de executare pe care o avem cu o firmă de la Craiova, suntem în discuţii cu ei care pot dura câteva zile. Vineri am avut conturile blocate. Marţi, cum am început lucrul, am început discuţiile cu ei pentru punctaje”, a declarat Narcisa Cristea, director economic în cadrul Primăriei Târgu Jiu. 

Reprezentaţii Primăriei Târgu Jiu susţin că au achitat în totalitate datoria societăţii din Craiova şi ieri au fost deblocate conturile. „În momentul de faţă conturile nu sunt blocate, din informaţiile pe care le-am primit, au fost achitate toate datoriile către firma care pretindea acele sume pentru lucrările executate şi au fost efectuate plăţi către unităţile de învăţământ şi alţi beneficiari”, a declarat Florin Munteanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Firma de la Craiova mai are de recuperat de la Primăria Târgu Jiu o factură de decembrie de zece milioane de lei vechi.  

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: