Copii, atenţie la noul virus gripal!

Directorii instituţiilor de învăţământ din judeţul Gorj au fost instruiţi de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) cu privire la măsurile care se impun pentru prevenirea îmbolnăvirii elevilor cu noul virul gripal A/H1N1.

La aceste şedinţe au participat şi medicii şcolari şi medicii de familie care au în arondare unităţile de învăţământ. Cu această ocazie, au fost împărţite pliante şi materiale informative pentru elevi, părinţi şi cadre didactice privind gripa şi măsurile de prevenire.

Directorii instituţiilor de învăţământ din judeţul Gorj împreună cu diriginţii au obligaţia de a organiza şedinţe cu părinţii  pentru a li se prezenta măsurile care trebuiesc luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor din unităţile de învăţământ. „Direcţia de Sănătate Publică Gorj a desfăşurat o campanie de informare pentru a pune în aplicare planul de măsuri a Ministerului Sănătăţii pentru prevenirea gripei A/H1N1. Împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean au fost instruiţi directorii de şcoli, medicii de la cabinetele şcolare şi medicii vaccinatori pentru a aplica în mod corect planul de măsuri pentru prevenirea apariţiei unor cazuri de gripe în sistemul de învăţământ”, a precizat Adriana Sfârlează, director coordonator DSP Gorj.

În cazul în care vor apărea cazuri de gripă sau elevii vor prezenta simptome asemănătoare noului virus gripal A/H1N1, profesorii, diriginţii sau directorii instituţiilor sunt obligaţi să îndrume elevii respectiv către cabinetul şcolar sau către medicul de familie şi dacă acesta a părăsit ţara în ultimele 7 zile va fi considerat suspect. Elevul va fi trimis la un medic specialist pentru consultaţii suplimentare şi dacă nu se va confirma faptul că are gripă i se va elibera o adeverinţă cu precizarea diagnosticului şi recomandarea fermă de izolare la domiciliul elevului pe toată perioada bolii. Medicul specialist are obligaţia de a anunţa Direcţia de Sănătate Publică de fiecare caz de răceală sau gripă care va apărea.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: