Copiii cu dizabilităţi neurologice, premiaţi de UCB şi Pandurii

Universitatea ”Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a organizat ieri o conferinţă pe teme medicale, la care au participat şi aproape 30 de copii de la Centrul de Incluziune Socială. La conferinţă a fost prezent şi preşedintele Clubului Sportiv Pandurii, Narcis Răducan, club care a premiat de altfel micuţii pacienţi.

Conferinţa de ieri face parte dintr-un lung proces de integrare a copiilor cu dizabilităţi în societate. Decanul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale din cadrul Universităţii ”Constantin Brâncuşi”, Monica Delia Bâcă, a spus în cadrul evenimentului că studenţii şi-au dorit să vină în sprijinul pacienţilor care se confruntă cu boli cronice. ”Am încercat să facem lucruri pentru student, pentru pacienţii care se confruntă cu boala Parkinson, dar şi pentru copii cu dizabilităţi care sunt şcolarizați la Centrul de Incluziune Socială Gorj. Să încercăm şi acesta să fie un prim pas să integrăm social copii cu dizabilităţi, copii cu probleme neurologice, dar şi copii ce se recuperează prin kinetoterapie. Trebuie să încercăm să-i integrăm social prin mişcare, să organizăm competiţii, concursuri unde să poată participa şi ei”, a spus decanul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, Monica Delia Bâcă.

Vizibil impresionat de eveniment, preşedintele Clubului Sportiv Pandurii, Narcis Răducan, a premiat micuţii pacienţi şi le-a transmis că va fi mereu alături de ei. ”Dorim să accentuăm importanţa modelelor fotbaliştilor în viaţa copiilor cu probleme. Eu cred că aceşti copii sunt mai norocoşi ca noi, pentru că noi trebuie să ne luptăm în fiecare zi cu adversarii, cu minutele, cu punctele, cu clasamentele, însă vreau să ştiţi că noi vom fi prezenţi la toate acţiunile de acest gen pentru că fac parte din spiritul pe care dorim să îl promovăm”, a spus preşedintele Clubului Sportiv Pandurii, Narcis Răducan. La Conferinţa ”Autorităţi medicale în dialog cu pacientul cronic” au participat medici neurologici din Gorj, sportivi de performanţă, kinetoterapeuţi şi studenţi deopotrivă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: