Copiii de suflet ai lui Gigi Becali ajung din nou în grija statului

Familia din comuna gorjeană Văgiulești, ajutată în toamna anului trecut de Gigi Becali, este din nou în impas. Dacă acum cei șapte copii și părinții acestora au măcar un acoperiș deasupra capului, situația financiară a familiei este pe zi ce trece mai grea. Banii primiți de la Gigi Becali s-au terminat, iar familia este nevoită din nou să trăiască de la o zi la alta din mila vecinilor. Primarul este decis să facă o adresă la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a lua măsuri cu micuții.

Gigi Becali a aflat din presă de familia din comuna Văgiulești care trăia sub cerul liber și a decis să îi sară în ajutor. În toamna anului trecut, Becali a venit în Gorj și a cumpărat familiei respective o casă în comuna Văgiulești, a adus cele necesare traiului, iar înainte să plece le-a lăsat și o sumă de bani din care să poată trăi. A reușit atunci și să reunească familia, pentru că mai mulți copii stăteau într-un centru de plasament. Banii s-au terminat, iar acum familia s-a afundat din nou într-o sărăcie lucie. „Nu mai au bani. Sunt vai de ei. Știu că au avut atunci după ce a plecat domnul Becali vreo 15.000 de lei, banii de la el și ce au economisit din alocația copiilor dați în plasament. Au cheltuit banii imediat, iar acum sunt vai de ei. Au șapte copii, e pe drum cel de-al optulea, tatăl lor e plecat să muncească în București, dar degeaba. Au trăit bine o lună-două și acum sunt iar în sărăcie”, a declarat Constantin Pîrjol

Copiii riscă să se întoarcă în centrele de plasament

Copiii au ajuns să se împrumute de bani pe la vecini sau chiar la primar pentru a trăi de la o zi la alta. Primarul este decis să facă o adresă la poliție și la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului. „A venit zilele trecute unul dintre copii să-i dau 50 de lei ca să meargă mama lui cu unul dintre frați la medic, pentru că este bolnav. Noi am tot făcut anchete sociale. Nu pot să spun că mor de foame, că cei de la asistență socială au găsit acolo o oală de ciorbă, dar nu trăiesc în condiții bune și o să fac adresă la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului să vină să ia din nou copiii în plasament, ca să nu se mai chinuiască”.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: